ΑΛΜΥΡΟΣ

Υποτονική η κίνηση στην εμπορική αγορά

υποτονική-η-κίνηση-στην-εμπορική-αγορ-358678

Παρά τα μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων και την υψηλή ποιότητα των εμπορευμάτων

Ξεκίνησαν με τους εμπόρους να έχουν προσδοκίες, όμως πλέον φτάνει Δεκαπενταύγουστος και ακόμη δεν λένε να δουλέψουν. Οι εκπτώσεις στην εμπορική αγορά του Αλμυρού ούτε ξεκίνησαν καλά ούτε μέχρι σήμερα φαίνεται να έχουν καλή πορεία, αν και ο χρόνος διάρκειάς τους έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα.

Υποτονική χαρακτήρισε την κίνηση στην εμπορική αγορά της πόλης ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού Κώστας Πανταζώνας, ο οποίος τόνισε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου ευελπιστούν έστω και στις δύο τελευταίες εβδομάδες τους Αυγούστου να αλλάξει η εικόνα και να αρχίσουν αγορές.

Οι εκπτώσεις στα είδη έχουν φτάσει σε ορισμένα καταστήματα σε ποσοστά έως και 70%. Ωστόσο, παρά τα μεγάλα ποσοστά τους, την επάρκεια των εμπορευμάτων και την υψηλή ποιότητά τους, η αγορά δεν λέει να ανακάμψει. «Υπάρχει πτώση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η οποία -αν και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς- αναμένεται να αγγίξει και το 30%» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην αγορά επικρατεί απογοήτευση για την πορεία του κλάδου. «Οι επαγγελματίες περίμεναν τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Όμως, για να δουλέψουν οι ρυθμίσεις πρέπει και το εμπόριο να είναι βιώσιμο. Αν δεν υπάρχει ρευστότητα, τότε δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ο εξωδικαστικός μηχανισμός θα έχει και αυτός την τύχη που είχαν προηγούμενες ρυθμίσεις» επισήμανε.

Οι επαγγελματίες λένε ότι για να ανακάμψει το εμπόριο χρειάζεται να υπάρχει πολιτική σταθερότητα, χρηματοδότηση τραπεζών, προοπτική και για την πορεία της χώρας. «Αντί για όλα αυτά τελικά ερχόμαστε αντιμέτωποι με όλο και περισσότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές που συσσωρεύονται. Δεν μπορούμε να βρούμε τη λύση. Οι εκπτώσεις πάντοτε αντιμετώπιζαν προβλήματα, ενώ σε αλλοτινές εποχές άφηναν και αποταμιεύσεις» εξηγεί.

Η οικονομική κατάσταση έχει διαμορφώσει ένα σταθερό πολύ συγκρατημένο μοντέλο καταναλωτή. «Ο καταναλωτής είναι και αυτός απαισιόδοξος. Περίμενε πράγματα. Σε όλες τις αγορές του είναι συγκρατημένος. Κάνει πρώτα έρευνα αγοράς και τελικά προχωρεί σε περιορισμένες επιλογές» εξηγεί.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και τέλη Αυγούστου. Στις δύο εβδομάδες που απομένουν, ο εμπορικός κόσμος ευελπιστεί σε αλλαγή της εικόνας. Προτρέπει σε κάθε περίπτωση τους καταναλωτές να επιλέγουν να κάνουν τις αγορές στον τόπο τους, ώστε και το χρήμα να ανακυκλώνεται στην πόλη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου