ΑΛΜΥΡΟΣ

Βραδιά πανσελήνου απόψε στο Μουσείο Αλμυρού

βραδιά-πανσελήνου-απόψε-στο-μουσείο-α-363219

Εκδήλωση με τίτλο «Αποχαιρετώντας το αυγουστιάτικο φεγγάρι» πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 19:30 στο «Γιαννοπούλειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, κατόπιν συνεργασίας της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας με τον Δήμο Αλμυρού. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, και συγκεκριμένα στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στην έκθεση του Μουσείου από την αρχαιολόγο Βάσω Ροντήρη. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει μουσική συναυλία από το γυναικείο μουσικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου και τη μουσική παρέα «Λαϊκοί και όχι μόνο», στον αύλειο χώρο του μουσείου. Ποίηση θα απαγγείλει η κοινωνιολόγος Χ. Μαρδάκη. Η είσοδος και η συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Η αποψινή εκδήλωση κλείνει των κύκλο των δράσεων που διοργανώθηκαν με αφορμή την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κατόπιν συνεργασίας της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Πριν από την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε περιήγηση στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. Επίσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν την περιοδική έκθεση «…Έτσι μικρός απ’ την πατρίδα έφυγε…» (Κ. Καβάφης) με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών από το τέλος του 19ου αιώνα έως σήμερα της Δημοτικής Συλλογής Βόλου και του Μουσείου Α.Κ. Δάμτσα του Δήμου Βόλου, καθώς και ιδιωτικών συλλογών. Η έκθεση φιλοξενείται αυτό το διάστημα στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης του Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων» με θέμα «Ελληνισμός της Διασποράς: Προσφορά και Αξιοποίηση».

Το βράδυ της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε μουσικήεκδήλωση στη Νέα Αγχιάλο, στον αρχαιολογικό χώρο της Βασιλικής Α (Αγίου Δημητρίου) των Φθιωτίδων Θηβών. Η υψίφωνος Κατερίνα Αποστολοπούλου, η δρ. Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη στο πιάνο και ο Πέπο Σάλεμ στο φλάουτο ερμήνευσαν γνωστά, καθώς και σπάνια κομμάτια Ελλήνων συνθετών. Πριν από την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο.

Η παράσταση στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείου Βόλου θα πραγματοποιήσει μικρή περιοδεία στις 16 Αυγούστου στον Ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Πλατεία Μηλεών, σε συνεργασία με τον Φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, επίσης στις 18 Αυγούστου στο υπαίθριο θέατρο του Χόρτου, στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ Χόρτου, καθώς και στις 4 Σεπτεμβρίου στον Λόφο Αγίας Ειρήνης Ανακασιάς, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου