ΑΛΜΥΡΟΣ

Μείωση 50% στα τροφεία του Παιδικού Σταθμού Αλμυρού

μείωση-50-στα-τροφεία-του-παιδικού-σταθμ-371760

Γενναία μείωση, ύψους 50%, αποφάσισε για τα τροφεία του Παιδικού Σταθμού Αλμυρού το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού στην προχθεσινοβραδινή του συνεδρίαση.

Η δημοτική αρχή οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μιχάλης Μακρής, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχονται οι πολίτες.

Ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι η μείωση αυτή θα αφορά και στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στις οποίες τα τροφεία θα είναι ακόμη περισσότερο πιο οικονομικά απ’ ό,τι ήταν με τις παλαιότερες εκπτώσεις, με την καταβολή πλέον ενός συμβολικού επί της ουσίας αντιτίμου.

Η εν λόγω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού ελήφθη ομόφωνα από το Σώμα, όπως ομόφωνα αποφασίστηκε να αυξηθεί η δυναμικότητα της δομής του Παιδικού Σταθμού, στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ώστε να έχουν τη δυνατότητα εγγραφής 80 νήπια, από 50 που ήταν πέρυσι.

Τα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης του συμβουλίου εγκρίθηκαν εξάλλου με ομόφωνες αποφάσεις.

Προετοιμασία για την επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου

Το Σώμα απασχόλησε ιδιαιτέρως η προετοιμασία του δήμου για την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό στις 17 Αυγούστου 2017.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, όπως παρουσιάστηκε στο συμβούλιο, προβλέπει την τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στον χώρο του Ηρώου, παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην πλατεία, τελετή ανακήρυξής σε επίτιμο δημότη Αλμυρού.

Το Συμβούλιο αποφάσισε να διαθέσει για τις εν λόγω εορταστικές εκδηλώσεις ποσό ύψους 8.790 ευρώ. Στην εν λόγω απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφώνησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, εκτιμώντας ότι το ποσό που προβλέπεται για το γεύμα του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πολύ υψηλό.

Αλλες αποφάσεις

Μεταξύ άλλων, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εκχωρήσει την άδεια χρήσης του Δημοτικού Σταδίου Αλμυρού στον Γυμναστικό Σύλλογο για τις ανάγκες του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, και να ανακαλέσει τη δωρεά δημοτικού ακινήτου προς το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ενώ όρισε τον κανονισμό λειτουργίας τη Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αλμυρού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου