ΑΛΜΥΡΟΣ

75χρονος πλήρωσε με τη ζωή του τις ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρων

75χρονος-πλήρωσε-με-τη-ζωή-του-τις-ελλεί-376192

Με τον χειρότερο τρόπο πριν από λίγες μέρες βίωσε οικογένεια 75χρονου στον Πλάτανο την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Αλμυρού. Έχασαν τον άνθρωπό τους κατά τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος, ήταν στο σπίτι του με τη σύζυγό του, όταν αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του, να πέσει στο πάτωμα και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Οδηγός ασθενοφόρου για την απογευματινή βάρδια στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού δεν υπάρχει. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10 το βράδυ. Η βραδινή βάρδια θα αναλάμβανε υπηρεσία στις 11.

Ο γιος του 75χρονου ανέλαβε να μεταφέρει τον ηλικιωμένο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Εκεί παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον άτυχο άνδρα και στη συνέχεια κρίθηκε σκόπιμη η διακομιδή του στο Αχιλλοπούλειο.

Ο γιος ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του για Βόλο σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ για να μη χάνεται χρόνος, μέχρι η κινητή μονάδα να φτάσει στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ύψος περίπου του κόμβου Μικροθηβών, ο ηλικιωμένος παρελήφθη από το πλήρωμα της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ και διασωληνώθηκε.

Δυστυχώς, όμως γι’ αυτόν, ήταν ήδη αργά. Όπως διαπιστώθηκε, στη διαδρομή για το νοσοκομείο είχε εκπνεύσει. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο, προκειμένου να διαπιστωθεί και τυπικά ο θάνατός του.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία απέδωσε σε παθολογικά τα αίτια θανάτου του. Όπως διαπιστώθηκε, ο 75χρονος απεβίωσε μετά από ανακοπή καρδιάς. Αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία στο παρελθόν και είχε υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου