ΑΛΜΥΡΟΣ

Μεγάλη πυρκαγιά στην Ανάβρα

μεγάλη-πυρκαγιά-στην-ανάβρα-382644

Μάχη με τις πύρινες φλόγες έδιναν έως αργά το βράδυ είκοσι πυροσβέστες – Ρίψεις νερού και από τρία καναντέρ

Μεγάλη πυρκαγιά βρισκόταν έως αργά χθες το βράδυ σε εξέλιξη στην Ανάβρα Αλμυρού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 6.30 το απόγευμα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κοντά στο πυροφυλάκειο στην περιοχή Προφήτη Ηλία.

Πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, παρά το γεγονός ότι από το ξεκίνημά της έγιναν ρίψεις νερού από αέρος, από τρία πυροσβεστικά καναντέρ.

Η πυρκαγιά βρισκόταν σε ύφεση γύρω στις 8.30 το απόγευμα, οπότε εκτιμούνταν ότι είχε κατακάψει έκταση τουλάχιστον είκοσι στρεμμάτων.

Παράλληλα με τις ρίψεις νερού από αέρος, στη μάχη με τις πύρινες φλόγες βρισκόντουσαν δέκα πυροσβεστικά οχήματα με ενισχύσεις και από τον Βόλο και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματα με συνολικά είκοσι πυροσβέστες.

Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαράλαμπος Πόζογλου.

Το έργο κατάσβεσης συνεχιζόταν και μετά τις δέκα το βράδυ, χωρίς να υπάρχει σαφής εικόνα για τις ζημιές που άφηνε στο διάβα της η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις πυρόσβεσης να αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες και να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου