ΑΛΜΥΡΟΣ

Δημοπρασία για την αγορά έκτασης στο Αχίλλειο

δημοπρασία-για-την-αγορά-έκτασης-στο-α-383464

Για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων

Μέχρι την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017, μπορούν να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι προσφορές για την αγορά έκτασης γης στο Αχίλλειο, στην οποία προτίθεται να προχωρήσει η δημοτική αρχή Αλμυρού για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στην Τοπική Κοινότητα Αχιλλείου.

Στην περιοχή του Αχιλλείου δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των αστικών λυμάτων. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε γίνει στην Οικονομική Επιτροπή από τον δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, τα λύματα των οικισμών της ευρύτερης περιοχής συλλέγονται από βόθρους ή/και διατίθενται ανεξέλεγκτα, με συνέπεια τη ρύπανση των υπογείων και επιφανειακών υδάτων με σημαντικές επιβαρύνσεις στον υδάτινο σύστημα του Παγασητικού.

Ωστόσο, η ορθή διαχείριση των αστικών λυμάτων αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες στον τομέα της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και της επιδίωξης της βιώσιμης ανάπτυξης. Η διάθεση των λυμάτων χωρίς καμιά επεξεργασία υποβαθμίζει δραστικά το περιβάλλον, καθώς δημιουργεί πλήθος απωθητικών προβλημάτων (δυσοσμία, ρύπανση των επιφανειακών και των υπόγειων νερών, υγειονομικοί κίνδυνοι, αντιαισθητικά φαινόμενα όπως ο ευτροφισμός κλπ.).

Η κατασκευή εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων του οικισμού, με τα λύματα να οδηγούνται σε νέα Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ), η οποία θα εξυπηρετεί τον οικισμό του Αχιλλείου, καθώς και οικισμούς της ευρύτερης περιοχής, όπως για παράδειγμα του οικισμού των Αγίων Θεοδώρων, έχει ως στόχο για τη δημοτική αρχή Αλμυρού την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ανεξέλεγκτης διάθεσης και την ορθολογική διαχείριση των λυμάτων σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική προστασία, την προστασία των επιφανειακών και των υπόγειων νερών από τη ρύπανση, καθώς και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι όροι
Η προς αγορά έκταση γης (γεωτεμάχιο), στην Τ.Κ. Αχιλλείου για την κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης του Δήμου Αλμυρού, θα πρέπει:

-Να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Τ.Κ. Αχιλλείου, βορειοδυτικά του οικισμού και σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 m και μικρότερη των 2.000 m από τα θεσμοθετημένα όρια του οικισμού.

– Να απέχει απόσταση από ρέμα έως 200 m. και να φέρει κανονικό σχήμα χωρίς έντονες κλίσεις, ελεύθερο κτισμάτων ή άλλων εγκαταστάσεων.

-Να έχει έκταση από τέσσερα έως δέκα στρέμματα, να είναι ενιαία, με πρόσοψη σε αγροτική, δημοτική ή επαρχιακή οδό.

-Να μην είναι δημόσια έκταση και να μη φέρει χαρακτήρα δασικό στο σύνολό της ή σε μέρος της στον αναρτημένο δασικό χάρτη.

-Να είναι ελεύθερη κτισμάτων ή άλλων εγκαταστάσεων.

-Να είναι ελεύθερη νομικών βαρών ή διεκδικήσεων και γενικά οποιασδήποτε άλλης πράξης που επηρεάζει τη νομική κατάσταση ενός ακινήτου.
-Να είναι στην αποκλειστική κυριότητα, νομή και κατοχή αυτού/αυτών που την προσφέρει/προσφέρουν, ή σε περίπτωση που ανήκει εξ αδιαιρέτου σε περισσότερους κατά συγκυριότητα, συννομή και συγκατοχή, η προσφορά να γίνεται από όλους τους συνιδιοκτήτες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διακήρυξη της δημοπρασίας παρέχονται τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες: 7.00 έως 15.00, από τη Δ/νση Προγραμματισμού του Δήμου Αλμυρού, Αρμόδιες: Ιωάννα Χρήστου και Αθηνά Χαλούδη, Διεύθυνση: Δημαρχείο Αλμυρού, Κεντρική Πλατεία Αλμυρού, Αλμυρός, Τηλέφωνο: 2422350223 & 2422350224.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου