ΑΛΜΥΡΟΣ

Κινητή μονάδα μαστογράφου στον Αλμυρό

κινητή-μονάδα-μαστογράφου-στον-αλμυρ-385521

Στον Δήμο Αλμυρού θα βρίσκεται αύριο Δευτέρα, 24 Ιουλίου και μεθαύριο Τρίτη 25 Ιουλίου, κινητή μονάδα μαστογραφίας.

Ο Δήμος Αλμυρού συμμετέχει στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που στηρίζεται από την Κεντρική Ένωση Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπισή της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητά ζωής τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης, που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος και πολύ σημαντικός είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.

Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Οι ενδιαφερόμενες να κλείσουν ραντεβού μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2422350232, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου