ΑΛΜΥΡΟΣ

Παροχή βοήθειας σε 300 άτομα

παροχή-βοήθειας-σε-300-άτομα-385534

Δίπλα σε μοναχικούς ηλικιωμένους και άτομα με ανάγκες οι κοινωνικές δομές

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το πλούσιο έργο των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα» στον καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού. Από την αρχή του χρόνου και μέχρι σήμερα τουλάχιστον 300 άτομα δέχτηκαν τις υπηρεσίες των προγραμμάτων και εξυπηρετήθηκαν.

Μοναχικοί ηλικιωμένοι ή ζευγάρια ήταν κατά κύριο λόγο τα άτομα από τα οποία και κλήθηκαν και άπλωσαν χέρι βοηθείας οι κοινωνικές δομές. Πολλά είναι τα άτομα τρίτης ηλικίας στον Δήμο Αλμυρού που έχουν ανάγκη από συμπαράσταση. Τα παιδιά τους έχουν φύγει από την πόλη και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν αντικειμενική δυσκολία στη διεκπεραίωση των καθημερινών υποχρεώσεων.

Τα άτομα της τρίτης ηλικίας βρίσκουν κυριολεκτικά μία ανοιχτή αγκαλιά από τα προγράμματα υποστήριξης και ενίσχυσης. Το προσωπικό των κοινωνικών δομών ανέλαβε να διεκπεραιώσει τις συνδιαλλαγές τους με τις Υπηρεσίες αλλά και να φροντίσει για την καθαριότητά τους, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, τη σίτισή τους.

Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα -ή και τρεις- το επιστημονικό προσωπικό επισκέπτεται τους ηλικιωμένους ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ πραγματοποιεί κοινωνική έρευνα και συντάσσει εκθέσεις στις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχουν εισαγγελικές εντολές.

Συγκεκριμένα, το προσωπικό κλήθηκε να κάνει από συνταγογράφηση φαρμάκων, αγορές αγαθών από λαϊκή και σούπερ μάρκετ, αλλά και αγορές ειδών ένδυσης, μέχρι καθαριότητα και ατομική υγιεινή μοναχικών ηλικιωμένων, συνοδείες στο Κέντρο Υγείας και στο νοσοκομείο.

Η κάθε κοινωνική δομή εξυπηρετεί δεκάδες άτομα. Συγκεκριμένα, το «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Αλμυρό παρέχει βοήθεια σε 150 άτομα, στη Σούρπη σε 50 άτομα και στον Πτελεό σε 59 άτομα. Η Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας στον Αλμυρό εξυπηρετεί άλλα 70 άτομα περίπου.

Οι κοινωνικές δομές συνεργάζονται ταυτόχρονα με τα Σπίτια Γαλήνης και μεριμνούν για τη διανομή φαγητού με αυτοκίνητα σε 40 ηλικιωμένους στον Αλμυρό και στην Ευξεινούπολη.

Το δυναμικό

Στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Αλμυρό, εργάζεται μία κοινωνική λειτουργός, δύο οικιακοί βοηθοί και μία νοσηλεύτρια. Στη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας αντίστοιχα δύο κοινωνικοί λειτουργοί, μία νοσηλεύτρια και δύο οικιακές βοηθοί.

Στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στη Σούρπη εργάζεται μία κοινωνικός λειτουργός και μία οικιακή βοηθός. Δεν υπάρχει νοσηλεύτρια και ενισχύεται από τις άλλες δομές. Στη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας στον Πτελεό εργάζεται μία κοινωνική λειτουργός και μία νοσηλεύτρια. Δεν υπάρχει οικιακή βοηθός, καθώς η τελευταία συνταξιοδοτήθηκε και καλύπτεται από τον Αλμυρό. Η κοινωνική υπηρεσία χρειάζεται μία νοσηλεύτρια στη Σούρπη και μία οικιακή βοηθό στον Πτελεό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου