ΑΛΜΥΡΟΣ

Μειοδότης για την ύδρευση Ευξεινούπολης

μειοδότης-για-την-ύδρευση-ευξεινούπο-385543

Δεκαεφτά προσφορές για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης

Αρχίζουν στο επόμενο διάστημα οι εργασίες για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Ευξεινούπολης Αλμυρού. Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε την Τρίτη το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη.

Πλέον, η έναρξη των εργασιών είναι θέμα χρόνου. Το έργο, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσει επιτέλους να παίρνει σάρκα και οστά. Είναι μεγάλης σημασίας για την περιοχή, καθώς στο δίκτυο παρατηρούνται συχνές διακοπές υδροδότησης λόγω θραύσεων των αγωγών και απώλειας σημαντικής ποσότητας υδρευτικού νερού.

Κατάθεση 17 προσφορών

Η Επιτροπή Διαγωνισμού που συγκροτήθηκε απαρτιζόταν από εφτά μέλη. Η επιλογή του αναδόχου έγινε με ανοιχτή διαδικασία, σύμφωνα με τον ν. 4412/16.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου. Συνολικά δεκαεφτά ήταν οι προσφορές που κατατέθηκαν, οι δώδεκα στο πρωτόκολλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας και οι πέντε ιδιοχείρως.

Τρεις οικονομικοί φορείς αποκλείστηκαν, καθώς οι προσφορές τους κρίθηκαν ως εκτός ορίων ομαλότητας. Η Επιτροπή έλεγξε τα δικαιολογητικά και προχώρησε στον έλεγχο των εγγυητικών επιστολών.

Προσωρινός μειοδότης ορίστηκε η ΤΕΧΝΗΚΩΝ Α.Τ.Ε. με μέση έκπτωση 63,95%.

Οι εργασίες που θα γίνουν


Με το έργο θα δημιουργηθεί νέο δίκτυο σωληνώσεων που ακολουθεί τις σύγχρονες προδιαγραφές, και θα αποτελείται από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς, κατάλληλο για σωλήνες υπόγειων δικτύων μεταφοράς πόσιμου νερού.

Συγκεκριμένα, με την εργολαβία προβλέπεται η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου από σωλήνες αμιάντου και ανεπαρκούς λόγω προβλημάτων πολλαπλών φθορών και μακροχρόνιας λειτουργίας εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Ευξεινούπολης, με νέους αγωγούς σύγχρονων προδιαγραφών από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς, κατάλληλων για μεταφορά και διανομή πόσιμου νερού.

Συνολικά θα κατασκευαστούν-αντικατασταθούν αγωγοί δικτύου ύδρευσης μήκους 25,2 χιλιομέτρων. Με την κατασκευή-αντικατάσταση του συνόλου του δικτύου, θα επιλυθούν χρόνια προβλήματα αυξημένης συχνότητας βλαβών-θραύσεων των υφιστάμενων αγωγών, ώστε να καλύπτονται οι υφιστάμενες και οι μελλοντικές ανάγκες του συνόλου του εξυπηρετούμενου πληθυσμού.

Ανάδοχοι σε άλλα δύο έργα

Η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αλμυρού ενέκρινε την Τρίτη και το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο «Πυροπροστασία» στον Δήμο Αλμυρού, προϋπολογισμού 73. 548 ευρώ. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος τέσσερις οικονομικοί φορείς. Μετά τον έλεγχο προσωρινός ανάδοχος ορίστηκε η «Αθ. Καρβούνης & ΣΙΑ Ο.Ε» με έκπτωση 24%.

Ακόμη, μειοδότης ορίστηκε και για την «Αγροτική οδοποιία», έργο προϋπολογισμού 174.000 ευρώ. Στον διαγωνισμό κατατέθηκαν τέσσερις προσφορές. Μειοδότης αναδείχτηκε ο οικονομικός φορέας «ΚΑΘΑΡΙΟΣ Α.Τ.Ε.Β.Ε» με έκπτωση 33,75%.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου