ΑΛΜΥΡΟΣ

Πληρωμή εργαζομένων μετά από χρόνια

πληρωμή-εργαζομένων-μετά-από-χρόνια-388364

Το Ειρηνοδικείο Αλμυρού δικαίωσε πρώην εργαζόμενους μουσικούς

Εργάζονταν στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Αλμυρού, η οποία σήμερα τελεί υπό εκκαθάριση και μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει δεδουλευμένα τους, αν και από τη λύση των συμβάσεών τους έχουν περάσει έξι και πλέον χρόνια.

Το θέμα αφορά σε έξι συνολικά πρώην εργαζόμενους/ες στην Κοινωφελή Επιχείρηση, που απασχολούνταν με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας: η πρώτη ως μουσικός, η δεύτερη ως διπλωματούχος κλασικής κιθάρας, ο τρίτος ως διπλωματούχος κλασικής κιθάρας, η τέταρτη ως πτυχιούχος πιάνου, ο πέμπτος ως γυμναστής και ο έκτος ως ειδικός για επιμόρφωση και ψυχαγωγία πολιτών.

Συζητήθηκε προχθές στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού, που συνεδρίασε μετά από την κοινοποίηση αποφάσεων του Ειρηνοδικείου Αλμυρού. Οι αποφάσεις τους Ειρηνοδικείου είναι προσωρινά εκτελεστές.

Οι πρώην εργαζόμενοι προσέφυγαν εκεί προκειμένου να πληρωθούν τις οφειλόμενες αποδοχές, και το Ειρηνοδικείο Αλμυρού έκρινε ότι είναι δίκαιο το αίτημά τους.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης εισηγήθηκε στην Επιτροπή την πληρωμή των πρώην εργαζομένων. Το συνολικό ποσό της οφειλής είναι περίπου 20.000 ευρώ. Ο νομικός σύμβουλος του δήμου, Αλέξανδρος Κοσμάς, είχε προτείνει την τακτοποίηση των εν λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να ικανοποιήσει το αίτημα και να πληρώσει τους πρώην εργαζόμενους.

Οι οφειλές θα επιβαρύνουν τώρα τον προϋπολογισμό του δήμου για το έτος του 2017.

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου