ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκαινιάζεται το Ιατρείο Σούρπης

εγκαινιάζεται-το-ιατρείο-σούρπης-401527

Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου θα γίνουν στις 10 αύριο το πρωί

Κορδέλα στο περιφερειακό ιατρείο-κόσμημα, που αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στη Σούρπη, κόβουν αύριο Δευτέρα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Νέστορας Αντωνίου. Η τελετή εγκαινίων του νέου κτηρίου του περιφερειακού ιατρείου θα γίνει στις 10 το πρωί.

Το έργο αφορούσε στην κατασκευή κτηρίου του περιφερειακού ιατρείου στο τοπικό διαμέρισμα Σούρπης του Δήμου Αλμυρού, σε οικόπεδο εντός οικισμού που ανήκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Αχιλλοπούλειο» Βόλου και μεταφέρθηκε στην 5η ΥΠΕ.

Το κτήριο κτίστηκε σε οικόπεδο εμβαδού περίπου 500 μ2 και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, όροφο και στέγη πάνω σε πλάκα. Το υπόγειο είναι συνολικής επιφάνειας 74,75 μ2, και περιλαμβάνει το λεβητοστάσιο και μια αποθήκη. Το ισόγειο είναι συνολικής επιφάνειας 69,55 μ2 όπου βρίσκονται τα δύο εξεταστήρια, ένα γραφείο, ο χώρος αναμονής για το κοινό, 1 WC κοινού και προσωπικού και 1 ατόμων με ειδικές ανάγκες, και ένας βοηθητικός χώρος. Ο όροφος, συνολικής επιφάνειας 44,93 μ2, περιλαμβάνει ένα υπνοδωμάτιο, καθιστικό-κουζίνα και ένα λουτρό, και θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος προσωρινής διαμονής του εφημερεύοντος ιατρού, και ενδεχομένως μελλοντικά θα χρησιμοποιηθεί από τα γραφεία του περιφερειακού ιατρείου.

Γενικά, η μορφή του κτιρίου προσαρμόστηκε στις τοπικές συνθήκες και έγινε προσπάθεια ανάδειξης της μορφής του δημοσίου χαρακτήρα για τη διαφοροποίηση του και την αναγνωρισιμότητα του, και τη λειτουργία του ως σημείο αναφοράς στον οικισμό.

Αναφορικά με τα υλικά των όψεων του κτηρίου, κύριο κριτήριο για την επιλογή τους ήταν η αντοχή τους στον χρόνο και στις συγκεκριμένες τοπικές συνθήκες, και το ελάχιστο απαιτούμενο κόστος συντήρησης τους.

Η δαπάνη του έργου για την ολοκλήρωσή του αφορά στο ποσό 398.000,00 με το ΦΠΑ. Σημειώνεται ότι το έργο συμβασιοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2014, είχε ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2015 και τον περασμένο Νοέμβριο έγινε η προσωρινή παραλαβή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου