ΑΛΜΥΡΟΣ

Νέες συμβάσεις και μόνιμο προσωπικό

νέες-συμβάσεις-και-μόνιμο-προσωπικό-401570

Νέες συμβάσεις με τους 19 εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας, οι παρατάσεις των συμβάσεων των οποίων κρίθηκαν αντισυνταγματικές με απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποφασίζει να συνάψει ο Δήμος Αλμυρού, στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού του συμβουλίου, που θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα.

Η υπογραφή των συμβάσεων θα ανοίξει και τον δρόμο της επιστροφής των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου, που είχε αποδεκατιστεί το προηγούμενο διάστημα. Οι εργαζόμενοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έως 31 Μαρτίου 2018.

Την ίδια ώρα πάντως, ο Δήμος Αλμυρού προχωρά και σε αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας για τη σύσταση νέων θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλμυρού, Δημ. Εσερίδη, πρόκειται να συσταθούν 20 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού, που θα καλύπτονται οικονομικά από τα ταμεία του δήμου. Πρόκειται για 11 εργάτες, 3 οδηγούς απορριμματοφόρων, 3 χειριστές και 3 ηλεκτρολόγους.

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί και το ζήτημα της κατάστασης των οχημάτων και της οργάνωσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας στον δήμο.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Εσερίδης, η υπηρεσία παρουσίαζε εικόνα διάλυσης, όταν η δημοτική αρχή ανέλαβε καθήκοντα. «Οργανωμένο μηχανοστάσιο δεν υπήρχε. Τα οχήματα ήταν σε άθλια κατάσταση, κάποια παροπλισμένα και άλλα τα βρίσκαμε πεταμένα σε ρέματα και σε χαντάκια. Οχήματα διάσπαρτα σε πέντε σημεία του ορίζοντα. Πλέον έχουμε συντηρήσει όλα τα οχήματα προκειμένου να είναι ασφαλή προς χρήση από τους εργαζόμενους, έχουμε αλλάξει ελαστικά, τα έχουμε περάσει από ΚΤΕΟ και τα έχουμε ταξινομήσει. Παράλληλα, φροντίσαμε και οργανώσαμε σύγχρονο μηχανοστάσιο με ράμπες», ανέφερε ο κ. Εσερίδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου