ΑΛΜΥΡΟΣ

Αυτοψία επενδυτών στις Νηές

αυτοψία-επενδυτών-στις-νηές-420253

Εντονη κινητικότητα για την επένδυση ανέγερσης σύνθετου καταλύματος 868 κλινών με ξενοδοχείο πέντε αστέρων στις Νηές παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της επενδυτική εταιρείας Golpfing Developments επισκέφτηκε χθες την περιοχή και έκανε αυτοψία στο χώρο.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσγειώθηκαν στις Νηές με δύο ελικόπτερα και επαναβεβαίωσαν το ζεστό ενδιαφέρον τους για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να μπει η επένδυση σε τροχιά υλοποίησης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η επίσκεψη έγινε προκειμένου νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να γνωρίσουν από κοντά την περιοχή και να έχουν ακριβή εικόνα για τα σχέδια.

Για άλλη μία φορά διαπιστώθηκε ότι το ενδιαφέρον εκ μέρους της εταιρείας είναι ζωηρό, αλλά ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα συγκληθεί και θα συζητήσει για το θέμα το Γνωμοδοτικό Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος φύσηξε αέρας αισιοδοξίας από την πρώτη στιγμή που αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση Βατοπαιδίου τον περασμένο Μάρτιο. Η Μητρόπολη έχει κερδίσει ήδη από το 2013 το δικαστήριο για τη νομή του ακινήτου.

Οι επενδυτές όλο αυτό το διάστημα παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και ήδη έχουν καταβάλλει 10 εκατ. ευρώ από το συνολικό τίμημα των 30 εκατ. ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, την τουριστική επένδυση θα υλοποιήσει η εταιρεία Golphing Developments, μέλος του επενδυτικού ομίλου στον τομέα των οικιστικών θερέτρων στη ΝΑ Ευρώπη Dolphin Capital Investors (DCI), ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τα σχέδια, αυτή προβλέπει την ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος πέντε αστέρων δυναμικότητας 868 κλινών, η οποία θα ανοίξει δεκάδες θέσεις εργασίας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη από οικονομικής άποψης χρονική στιγμή, ενώ θα τονώσει τουριστικά και την ευρύτερη ανάπτυξη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου