ΑΛΜΥΡΟΣ

Αντιπαράθεση στο συμβούλιο Αλμυρού για το εργατικό ατύχημα

αντιπαράθεση-στο-συμβούλιο-αλμυρού-γ-420301

Με υψηλούς τόνους ξεκίνησε η προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού. Αιτία ήταν η μη συμπερίληψη στην ημερήσια διάταξη του εργατικού ατυχήματος, που συνέβη τον Μάρτιο στον Δήμο Αλμυρού με την ανατροπή απορριμματοφόρου και τον τραυματισμό τριών εργαζομένων.

Ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Πρωτοβουλίας Νίκος Τσανής. είχε καταθέσει ερώτηση για το θέμα στο προηγούμενο συμβούλιο και επανήλθε ζητώντας εξηγήσεις γιατί το εργατικό ατύχημα δεν ετέθη ως θέμα. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Καλλές, απάντησε ότι οι αρμόδιοι δεν ήταν έτοιμοι.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, είπε ότι «όταν αναλάβαμε υπήρχαν πολλά προβλήματα στον δήμο και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε».

Ο κ. Τσανής, από την πλευρά του ζητούσε επίμονα να ενημερωθεί εάν διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την απόδοση ευθυνών.

Ο κ. Καλλές απαντώντας είπε ότι δεν γνωρίζει. Σφόδρα τότε ενοχλημένος ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης αποχώρησε από την αίθουσα συνεδρίασης, καταγγέλλοντας συγκάλυψη ευθυνών.

«Δεν συναινώ με τη συγκάλυψη ευθυνών δημοτικών και υπηρεσιακών παραγόντων», ανέφερε χαρακτηριστικά και αποχώρησε, με τον δήμαρχο να του ανταπαντά διατυπώνοντας το ερώτημα «Οι άλλοι δηλαδή επικεφαλής της αντιπολίτευσης συγκαλύπτουν ευθύνες;».

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Τσανής είχε θέσει και άλλα ερωτήματα προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, τον αποκλεισμό κτηνοτρόφων από το οδικό δίκτυο.

Απαντώντας, ο κ. Εσερίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει η εφαρμογή του Νόμου για τη διαχείριση των αδέσποτων, τα έργα που προγραμματίζει η δημοτική αρχή για την οδοποιία.

Όταν ετέθη το θέμα του εργατικού ατυχήματος, ζήτησε να συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση. Ωστόσο, ο κ. Τσανής επέμενε για την εξέτασή του, καταγγέλλοντας υποβάθμιση του τρόπου λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση του συμβουλίου συνεχίστηκε, με το Σώμα να εγκρίνει σχεδόν το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης με ομόφωνες αποφάσεις.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου