ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκδρομή του Φ.Ι.ΛΟ.Σ στην Ανάβρα

εκδρομή-του-φ-ι-λο-σ-στην-ανάβρα-425388

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων αποχώρησαν από την Ανάβρα την Κυριακή 11 Ιουνίου, μέλη και φίλοι του Φιλολογικού Ιστορικού Λογοτεχνικού Συλλόγου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ) Τρικάλων.

Οι εκδρομείς απόλαυσαν ένα παραδοσιακό γεύμα σε ταβέρνα του χωριού και διέσχισαν το στολίδι του χωριού, το περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πάρκο «Γούρα» 240 στρεμμάτων.

Επέστρεψαν στα Τρίκαλα με πλήρη ενημέρωση για τον κτηνοτροφικό οικισμό, καθώς μετά την άφιξή τους στην Ανάβρα τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης «Ανάβρα-Ζω» Δημήτρης Τσουκαλάς, ο οποίος προέβη σε μία κατατοπιστική πληροφόρηση χρησιμοποιώντας εικόνες που έδειχναν την Ανάβρα πριν και μετά τη δεκαετία του ’90.

Σύμφωνα με τον Φιλολογικό, Ιστορικό, Λογοτεχνικό Σύλλογο, οι εκδρομείς απεκόμισαν γνώσεις για την κτηνοτροφία της κοινότητας και την εξέλιξή της με την κατασκευή τριών κτηνοτροφικών πάρκων, αλλά και την κατασκευή υπερσύγχρονου σφαγείου βιολογικής γραμμής. Ακόμη, ενημερώθηκαν για τη διανομή οικοπέδων σε άστεγους δημότες.

Κατά την επιστροφή οι εκδρομείς πέρασαν από τον Αλμυρό, όπου είχαν μια σύντομη ξενάγηση από την πρόεδρο της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού Χρυσούλα Κοντογεωργάκη και η εκδρομή «έκλεισε» με μια στάση για καφέ στην παραλία της Νέας Αγχιάλου, όπου χάρηκαν μια γαλήνια θάλασσα στον ορίζοντα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου