ΑΛΜΥΡΟΣ

Διαδοχικές κλοπές στον Αλμυρό

διαδοχικές-κλοπές-στον-αλμυρό-428490

Εικόνες χάους αντίκρισαν προχθές το πρωί με το άνοιγμα των καταστημάτων τους δύο επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον Αλμυρό, στην περιοχή που βρίσκεται το νεκροταφείο.

Άγνωστοι δράστες, οι οποίοι πάντως ήταν πάνω από δύο, μετέβησαν στην περιοχή πιθανότατα με φορτηγό, άδειασαν μεγάλο μέρος του εμπορεύματος, ενώ προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές στις επιχειρήσεις. Οι κλοπές εκτιμάται ότι δεν διήρκεσαν πάνω από πέντε λεπτά της ώρας η κάθε μία. Οι διαρρήκτες έδρασαν γρήγορα και επαγγελματικά.

Ιδιοκτήτης καταστήματος που κάνει σέρβις και εμπόριο γεωργικών μηχανημάτων, βρήκε τις κλειδαριές σπασμένες από λοστούς, τιμολόγια πεταμένα στο πάτωμα, αναστατωμένους όλους τους χώρους τις επιχείρησης.

Ο κ. Γιώργος Μακρής λέει ότι τα εργαλεία που εκλάπησαν ήταν αξίας 2.500 ευρώ, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη το ύψος των ζημιών.

«Έκλεψαν τρία αλυσοπρίονα, ένα κονταροπρίονο, δύο χορτοκοπτικά μηχανήματα», είπε, τονίζοντας ότι οι κλέφτες έψαχναν παράλληλα για χρήματα, αλλά δεν βρήκαν και στη συνέχεια αποχώρησαν.

«Χτύπησαν», ωστόσο, και σε δεύτερη επιχείρηση με οικοδομικά υλικά και εργαλεία. Ο κ. Κωνσταντίνος Ντοκαλιάς λέει ότι οι διαρρήκτες, αφού παραβίασαν την κύρια είσοδο, έκλεψαν βάνες και διακόπτες που ήταν από χαλκό και μπρούντζο, καθώς και οτιδήποτε βρήκαν χρήσιμο.

Υπολογίζει ότι το εμπόρευμά του που «χάθηκε» είναι αξίας 15.000 ευρώ. «Κυριολεκτικά πήραν τα πάντα που θεώρησαν αξιοποιήσιμα. Έκλεψαν ακόμη και δύο κούτες τσιγάρων που είχα. Άδειασαν και τα τσουβάλια από ασβέστη», είπε προσθέτοντας: «όλα τα ράφια ήταν πεταμένα στο πάτωμα. Ακόμη και δώδεκα σιλικονούχα γάντια που βρήκαν, τα πήραν μαζί φεύγοντας».

Οι κλέφτες, οι οποίοι απ’ ό,τι φαίνεται ήταν προετοιμασμένοι για επαγγελματική δουλειά, κατάφεραν να παραβιάσουν τις επιχειρήσεις σπάζοντας τις κλειδαριές με λοστούς αλλά και ψαλίδι. Ήταν τόσο προσεκτικοί που δεν άφησαν αποτυπώματα.

Αποπειράθηκαν να κλέψουν και τρίτη επιχείρηση, αλλά δεν τα κατάφεραν τελικά και αποχώρησαν. Προχθές οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού λάμβαναν καταθέσεις. Αστυνομικοί της Σήμανσης έψαχναν για στοιχεία. Ωστόσο, τα αποτυπώματα που οι «ποντικοί» άφησαν πίσω τους ήταν από γάντια…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου