ΑΛΜΥΡΟΣ

Μίσθωναν ακίνητο δωρεάς για οικονομικό όφελος

μίσθωναν-ακίνητο-δωρεάς-για-οικονομι-444036

Δώρισε αστικό οικόπεδο έκτασης 582 τετραγωνικών μέτρων στον Άγιο Νικόλαο Αλμυρού, στην Αθηνών 57, για την ενθάρρυνση κοινωφελούς δράσης από τον Τοπικό Σύνδεσμο Προσκοπισμού, και ο διάδοχος του οικοπέδου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το αξιοποίησε προς ίδιον οικονομικό όφελος και το εκμίσθωσε σε τρίτο!

Την απόφαση να ασκήσει αγωγή για την αναγνώριση της κυριότητας του δωρητηρίου συμβολαίου έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού, η οποία τώρα στρέφεται κατά του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Όπως έγινε γνωστό στην Οικονομική Επιτροπή, ο Σύνδεσμος Προσκοπισμού Αλμυρού έχει πέραν της εικοσαετίας (περί της τριακονταετίας) να παρουσιάσει οποιαδήποτε δράση, και επιπλέον η κεντρική διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων εκμεταλλευόταν το ακίνητο αυτό προ ίδιον οικονομικό όφελος.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προς επίρρωση αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι αυτό προκύπτει αβίαστα από διαταγή απόδοσης μισθίου του Ειρηνοδικείου Αθηνών κατά του μισθωτή – Σωματείου «Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αλμυρού», που εκδόθηκε με εντολή από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων!

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού, συζητώντας το θέμα κατέληξε ότι είναι αυταπόδεικτη η παραβίαση όχι μόνο των όρων του συμβολαίου δωρεάς, αλλά και της βούλησης του δωρητή του Δήμου Αλμυρού, που ήταν η ενθάρρυνση ανάπτυξης κοινωφελούς δράσης μιας τοπικής κοινωνικής ομάδας, του Τοπικού Συνδέσμου Προσκοπισμού Αλμυρού.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αλμυρού με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε το 1956 να δωρίσει το επίμαχο ακίνητο που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης του Αλμυρού στη συνοικία «Άγιος Νικόλαος».

Στόχος της δημοτικής αρχής Αλμυρού ήταν τότε η ενθάρρυνση ανάπτυξης κοινωφελούς δράσης, κάτι που αναφέρεται στους όρους και τις προϋποθέσεις της απόφασης του συμβουλίου, βάσει της οποίας πραγματοποιήθηκε και η μεταγραφή του ακινήτου στα Βιβλία Μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Αλμυρού τον Δεκέμβριο του 1956.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε έτσι ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει το νομικό σύμβουλο του δήμου, για την άσκηση αναγνωριστικής αγωγής της κυριότητας του Δήμου Αλμυρού επί του συγκεκριμένου ακινήτου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου