ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρόταση για στάθμευση Πυροσβεστικού επί 24ωρου βάσης στον Αλμυρό

πρόταση-για-στάθμευση-πυροσβεστικού-447756

Πρόταση να διαθέσει ο Δήμος Αλμυρού ένα δημοτικό ακίνητο εντός ή γύρω του αστικού ιστού, στο οποίο να σταθμεύει επί 24ώρου βάσεως ένα πυροσβεστικό όχημα, ικανό να εξασφαλίσει την καθοριστική πρώτη επέμβαση της Υπηρεσίας σε κάποιο πιθανό όσο και απευκταίο συμβάν, έως ότου φτάσει η κύρια δύναμη από τον σταθμό της Τεχνικής Βάσης του Δρυμώνα κατέθεσε η Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού.

Ειδικότερα, η πρόταση κατατέθηκε προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, τον Δήμαρχο Αλμυρού και τους επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών.

Αναλυτικά στην επιστολή της Ενωσης για το θέμα αυτό αναφέρονται τα εξής: «Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού πρόκειται να απομακρυνθεί από τον αστικό ιστό και να μεταφερθεί στην Τεχνική Βάση του Δρυμώνα, στην Εθνική Οσό, σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. της 31/3/2017.

Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, είχε έγκαιρα εκφράσει την έντονη επιφύλαξή της και τη σοβαρή διαφωνία της προς την εξέλιξη αυτή. Είχαμε καταθέσει σχετικό ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, με το οποίο παίρναμε θέση ενάντια στην απομάκρυνση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου από την πόλη. Δυστυχώς, η θέση μας, η οποία αποτελεί και άποψη ολόκληρης της τοπικής επαγγελματικής κοινότητας, δεν έγινε αποδεκτή.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μεγάλο επιχειρησιακό κενό που δημιουργείται από τη μετακίνηση του Κλιμακίου.

Κι αυτό, καθώς προκύπτει ένα κενό χρονικό διάστημα τουλάχιστον σαράντα λεπτών, προκειμένου να φτάσει ένα πυροσβεστικό όχημα στον ιστό της πόλης από την καινούργια βάση. Διάστημα που μπορεί να αποδειχτεί απολύτως καθοριστικό και μη αναστρέψιμο για την έγκαιρη επέμβαση σε ένα πιθανό συμβάν. Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού προτείνει να διαθέσει ο Δήμος Αλμυρού ένα δημοτικό ακίνητο εντός ή πέριξ του αστικού ιστού, στο οποίο να σταθμεύει επί 24ώρου βάσεως ένα πυροσβεστικό όχημα, ικανό να εξασφαλίσει την καθοριστική πρώτη επέμβαση της Υπηρεσίας σε κάποιο πιθανό όσο και απευκταίο συμβάν, έως ότου φτάσει η κύρια δύναμη από τον απομακρυσμένο σταθμό της Τεχνικής Βάσης του Δρυμώνα.

Τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι κάτοικοι της περιοχής του Αλμυρού, δικαιούνται να μη νιώθουν απροστάτευτοι από ένα απευκταίο περιστατικό πυρκαγιάς. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δε θα πρέπει να περιοριστεί σε ρόλο απλού καταγραφέα συμβάντων, αλλά να συνεχίσει να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα προστασίας τόσο της ανθρώπινης ζωής (πρωτίστως), όσο και των περιουσιών των πολιτών. Ευελπιστούμε πως αυτή η διορθωτική προς τα πράγματα πρόταση της Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, δεν θα έχει την τύχη της προηγούμενης παρέμβασής μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου