ΑΛΜΥΡΟΣ

«Εβρεξε» σοβαρά προβλήματα

εβρεξε-σοβαρά-προβλήματα-451467

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ Δ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ

Σοβαρές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού καθώς και στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και του χαλαζιού που έπεσε χθες νωρίς το απόγευμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον Πλάτανο Αλμυρού, στο Μικρό Περιβολάκι και στις παρακάρλιες κοινότητες Στεφανοβικείου και Ριζομύλου.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν επίσης διακοπή ρεύματος για μιάμιση περίπου ώρα στον Αλμυρό. Από σήμερα αναμένεται νέα επιδείνωση, με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες που θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο Κυριακή.

Χαλάζι στον Πλάτανο

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε χθες νωρίς το απόγευμα η περιοχή του Πλατάνου Αλμυρού, όπου μετά από έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε χαλαζόπτωση. Το χαλάζι σύμφωνα με τους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος είχε σχήμα καρυδιού και έπεφτε ασταμάτητα επί 45 λεπτά. Εξαιτίας της έντασης του φαινομένου, προκλήθηκε επίσης διακοπή ρεύματος σε όλη την περιοχή του Αλμυρού.

Η βλάβη από τη ΔΕΗ εντοπίστηκε στον υποσταθμό του Πλατάνου. Συνεργεία της ΔΕΗ έσπευσαν στην περιοχή για να αποκαταστήσουν τη ζημιά που νέκρωσε το δίκτυο ηλεκτροδότησης από τις 16.30 το απόγευμα μέχρι και τις 18.00.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογράμμισε πως από σήμερα Σάββατο θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ δεν απέκλεισε εκτός από την περιοχή του Πλατάνου, η κακοκαιρία να έχει προκαλέσει και σε άλλες δημοτικές ενότητες προβλήματα και ειδικότερα στις αγροτικές καλλιέργειες σιτηρών.

Πλημμύρισαν τα χωράφια στην Κάρλα

Επί ποδός εξάλλου βρίσκονται και οι αγρότες των παρακάρλιων κοινοτήτων. Σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο, τα περισσότερα χωράφια έχουν πλημμυρίσει λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών. Αγρότες έλεγαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η πρόσβαση στα χωράφια τους είναι σχεδόν αδύνατη, αφού το νερό έχει πλέον υπερκαλύψει τις περισσότερες εκτάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εύρος της ζημιάς που έχουν υποστεί τόσο η παραγωγή σιτηρών, καλαμποκιού και κριθαριού όσο και οι βαμβακοκαλλιέργειες. Το πολύ νερό σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως λένε οι παραγωγοί, υποβαθμίζει την ποιότητα του προϊόντος τους, και όπως εκτιμάται, είναι σχεδόν βέβαιο πως οι περισσότεροι θα επιδιώξουν, μετά την καταγραφή των ζημιών, αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Υπερχείλισε χείμαρρος

Στο Μικρό Περιβολάκι χθες νωρίς το μεσημέρι, «άνοιξαν οι ουρανοί» όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρήγα Φεραίου Στ. Χατζής, που ανέλαβε δράση, καθώς εκτός από την αγροτική οδοποιία που υπέστη σοβαρές ζημιές, λόγω της υπερχείλισης ενός μικρού χειμάρρου στην περιοχή, τα νερά υπερκάλυψαν το οδόστρωμα με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των ΙΧ στο τμήμα Μ. Περιβολάκι – Αγροκήπιο να γίνεται μετ’ εμποδίων. Με τη συνδρομή χειριστών και μηχανημάτων του Δήμου, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε έτσι ώστε να μην είναι επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων.

Νέα επιδείνωση

Σημειώνεται πως από σήμερα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, αναμένεται νέα επιδείνωση της κακοκαιρίας στην περιοχή μας με βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται μάλιστα από χαλαζόπτωση κυρίως στις Σποράδες. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο Κυριακή το απόγευμα.

Από το Λιμεναρχείο Βόλου συνιστάται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών, στους ναυταθλητικούς και αλιευτικούς συλλόγους, να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών και αφετέρου να μη γίνει απόπλους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου