ΑΛΜΥΡΟΣ

Μήνυμα Δημάρχου Αλμυρού για την γενοκτονία των Ποντίων

μήνυμα-δημάρχου-αλμυρού-για-την-γενοκ-459496

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης για την επέτειο Γενοκτονίας των Ποντίων, αναφέρει:

«Η 19η Μαΐου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης και τιμής για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Η ημέρα αυτή για μας τους Έλληνες, αποτελεί ημέρα πένθους και περισυλλογής. Ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε ως χώρα η μέρα αυτή αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για ενδοσκόπηση.

Η μεγάλη αδικία που διαπράχθηκε εις βάρος των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους και αμέτοχους. Η διατήρηση της μνήμης αυτής ζωντανής μέσα στους αιώνες και η μεταλαμπάδευση των γεγονότων στις νεότερες γενιές αποτελεί καθήκον και απόδοση φόρου τιμής στα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Έχουμε χρέος να διατηρούμε ανεξίτηλη και ισχυρή την ιστορία μας, μοναδική στις μέρες μας πηγή τόνωσης της εθνικής μας συνείδησης και υπερηφάνειας.

Πρέπει λοιπόν να θυμόμαστε όσα υπέστησαν, ν’ αναγνωρίζουμε τη θυσία τους και να προσδοκούμε από ολόκληρο το σύγχρονο κόσμο να διδαχτεί από την ιστορία, για να αποτρέψουμε αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον.

Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει η Πολιτεία, να στηρίξει αυτόν τον αγώνα αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας. Το οφείλουμε όλοι μας στην ιστορία και τους προγόνους μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου