ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρώτο ομαδικό βραβείο για τις «Νύφες»

πρώτο-ομαδικό-βραβείο-για-τις-νύφες-471608

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης απέσπασε το 1ο ομαδικό βραβείο στα εγκαίνια της Διασχολικής Έκθεσης (ένα εικαστικό γεγονός που προάγει τον πολιτισμό, την τέχνη και την παιδεία) που οργανώθηκε από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας με θέμα «Το ταξίδι» και πραγματοποιήθηκε την περασμένη, Παρασκευή στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης συμμετείχαν με το ομαδικό έργο «Το ταξίδι της Μετανάστευσης – Νύφες» καθώς και με ατομικά έργα. Το ομαδικό έργο το εμπνεύστηκαν από την ομώνυμη ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Νύφες» και εργάστηκαν ομαδικά γι’ αυτό, μεγάλο χρονικό διάστημα με πολύ υπομονή και φαντασία. Μέσα από τη δράση τους καλλιέργησαν το πνεύμα της συνεργασίας, της ομαδικότητας και δημιούργησαν ένα εκπληκτικό έργο με την καθοδήγηση και υποστήριξη της καθηγήτριας των καλλιτεχνικών κ. Παυλίνας Γκαραγκούνη.

Η εξαιρετική εκπαιδευτικός ενέπνευσε τους μαθητές και συζητώντας μέσα στην τάξη αναφέρθηκαν στα αντικείμενα που πίστευαν ότι θα έχει μέσα η βαλίτσα ενός μετανάστη και στον τρόπο με τον οποίο παντρεύονταν οι γυναίκες (με μια φωτογραφία). Έτσι ξεκίνησε η δημιουργία του ομαδικού έργου, το οποίο περιλαμβάνει ένα νυφικό, τα στέφανα, ένα καπέλο, πουκάμισα, παιδικά παιχνίδια (σφεντόνα), κεντήματα, φωτογραφίες που θα έφταναν στην Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία, μια κούκλα, βιβλία, βασιλικός, κοχύλια και καραβάκι, και το τρένο με τα βαγόνια του.

Τη βασική ομάδα που εργάστηκε για το έργο αποτελούν οι μαθητές Αραμπατζή Νικολέτα, Καλλέ Σοφία, Καμπούρη Ευαγγελία, Κοτζιαπαναγιώτη Μαρία, Κωτούλα Χριστίνα, Ελευθερίου Ελένη, Ζάχου Μαρίνα, Αμβράζη Ευαγγελία, Καραζούπη Μαρία, Νικοβιώτης Δημήτρης, Τσαπάρα Βασιλική, Μπασαγιάννη Σοφία, Ξυνού Παναγιώτα, Πετρίδου Γεωργία. Οι μαθητές μαζί με το βραβείο παρέλαβαν και ένα αντίγραφο έργου του χαράκτη – ζωγράφου Τάσου. Το βραβείο παρέλαβαν η εκπαιδευτικός Γκαραγκούνη Παυλίνα και η μαθήτρια Πετρίδου Γεωργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου