ΑΛΜΥΡΟΣ

Δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στον Αλμυρό

δημιουργία-κέντρου-κοινότητας-στον-α-472948

Στην αποδοχή ποσού ύψους 60.480 ευρώ για τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στον Αλμυρό θα προχωρήσει την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

Το Σώμα θα κληθεί να κάνει αποδοχή της ένταξης του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020, αλλά και να εγκρίνει τον κανονισμό λειτουργίας του και την πρόσληψη προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου.

Η δράση «Κέντρο Κοινότητας», εντάσσεται αφενός στην ευρύτερη στρατηγική της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την περίοδο 2014-2020, για την κοινωνική ένταξη, την καταπολέμηση της φτώχειας και την εμβάθυνση της κοινωνικής συνοχής, και αφετέρου στις ανάγκες της τρέχουσας περιόδου της χώρας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών εθνικής εμβέλειας που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της φτώχειας και στην κοινωνική ένταξη.

Τα Κέντρα Κοινότητας έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους ΟΤΑ Α’ Βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας.

Δραστηριοποιούνται στην υποδοχή – ενημέρωση – υποστήριξη των πολιτών, τη συνεργασία με υπηρεσίες και δομές, την παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τη διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης των ωφελούμενων.

Ωφελούμενοι των Κέντρου Κοινότητας είναι οι πολίτες που διαβιούν στους αντίστοιχους δήμους, με προτεραιότητα στα μέλη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, τους ωφελούμενους κοινωνικών προγραμμάτων, τους ωφελούμενους του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολία κάλυψης βασικών αναγκών διαβίωσης, πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά, ανέργους, ΑμεΑ, και γενικότερα άτομα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Αλλα θέματα συμβουλίου

Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει με συνολικά 27 θέματα συζήτησης. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος έτους 2017 και η έγκριση των οικονομικών στοιχείων του δήμου για το α’ τρίμηνο του 2017.

Η ατζέντα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πρόσληψη προσωπικού ειδικότητας μηχανημάτων έργου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου χρόνου δίμηνης διάρκειας, τη χορήγηση παράτασης του έργων «Βελτίωση βατότητας οδών στο πλαίσιο της πυροπροστασίας του Δήμου Αλμυρού» καθώς και «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων στον καλλικρατικό δήμο».

Στο τραπέζι της συζήτησης θα μπει και η έγκριση των μελετών για τα έργα πυροπροστασίας, προϋπολογισμού 91.200 ευρώ, αγροτικής οδοποιίας, προϋπολογισμού 216.367 ευρώ κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου