ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου

ο-εορτασμός-της-εθνικής-επετείου-526533

Ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή Αλμυρού το πρόγραμμα

Με τιμή και δόξα τιμά ο Αλμυρός την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που είναι η ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας και που συμπίπτει με τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου».

Η δημοτική αρχή Αλμυρού διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν την Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 και ολοκληρώνονται ανήμερα της εθνικής επετείου, με την καθιερωμένη παρέλαση, αλλά και ελληνικούς χορούς από μαθητές και δεξίωση στο δημαρχείο.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων και καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των σπιτιών, από την ανατολή του ηλίου της 23ης μέχρι και τη δύση της 25ης Μαρτίου και γενική φωταγώγηση της πόλης το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, στις 06:30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Στις 8:00μ.μ. θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία και επιστροφή στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το Σάββατο, ανήμερα της 25η Μαρτίου 2017, στις 7:30π.μ. θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών. Στις 10:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί παράταξη έξω από το Μητροπολιτικό Ναό των Στρατιωτικών Τμημάτων και των Σχολείων.

Στις 10:30π.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των αρχών της πόλης, των οργανώσεων και των συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία η Ζωή Ράππου, καθηγήτρια φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Αλμυρού θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις αρχές, τις οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους συλλόγους-σωματεία κ.ά. Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Η καθεριρωμένη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:15 με την εξής σειρά: Ειδικό Σχολείο Αλμυρού και Σύλλογος ΑμεΑ Αλμυρού «ΣΤΟΡΓΗ», 1οΔημοτικό Σχολείο, 2οΔημοτικό Σχολείο, 3οΔημοτικό Σχολείο, 4οΔημοτικό Σχολείο, 5οΔημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ, Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού), Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού), Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Το πρόγραμμα εορτασμού ολοκληρώνεται στις 11:30 με ελληνικούς χορούς από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής Μαρίας Παγκάλου, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση στο δημαρχείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου