ΑΛΜΥΡΟΣ

Στόχος, η δημιουργία πλωτής μαρίνας στην Αμαλιάπολη

στόχος-η-δημιουργία-πλωτής-μαρίνας-στ-547991

Ο Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης επισκέφθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο την Τοπική Κοινότητα Αμαλιάπολης, προκειμένου να εξετάσουν τη δημιουργία πλωτής μαρίνας στο λιμάνι της Αμαλιάπολης, η οποία θα είναι άνω των 400 μέτρων.

Πρόκειται για ένα αξιόλογο έργο το οποίο προορίζεται κατά κύριο λόγο για τη λειτουργική εξυπηρέτηση και ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, σκαφών ναυταθλητισμού καθώς και διερχόμενων σκαφών, με βασικές υποδομές εξυπηρέτησης τουλάχιστον νερού και ρεύματος.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να επισκεφθεί το χώρο κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, προκειμένου να προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης του έργου.

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και τις υπηρεσίες του Οργανισμού Λιμένος Βόλου θα προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

Η πλωτή μαρίνα αποτελεί μια άμεση και φιλική προς το περιβάλλον λύση για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού της περιοχής, με πολλαπλά οφέλη και θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου