ΑΛΜΥΡΟΣ

Παραιτήσεις από τη ΔΕΥΑΑΛ

παραιτήσεις-από-τη-δευααλ-555571

Με την πεποίθηση ότι η δημοτική αρχή Αλμυρού έχει «εχθρική στάση» απέναντι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού, και ότι «όχι μόνο δεν καταννοεί τα προβλήματά της, αλλά οδηγεί την επιχείρηση και σε οικονομικό στραγγαλισμό» οι σύμβουλοι της ΔΕΥΑΑΛ Νίκος Τσανής, επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού και Κώστας Ζέρβας ανακοίνωσαν χθες με ανοιχτή επιστολή την παραίτησή τους από το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης ως έσχατο μέτρο ώστε η δημοτική αρχή να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

Οι δύο σύμβουλοι ισχυρίζονται ότι με τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης αντιμετώπιζε: α) Την αδικαιολόγητα εχθρική στάση της πλειοψηφίας της σημερινής δημοτικής αρχής με προεξέχοντα τον κ. δήμαρχο απέναντι στην ΔΕΥΑ, επιβεβαιώνοντας ότι δεν κατανοούν το στοιχειώδες, ότι αυτή αποτελεί αναπόσπαστο και μεγάλο κομμάτι του δήμου μας. β) Την έλλειψη προετοιμασίας αλλά και τη μη λήψη των κατάλληλων οργανωτικών μέτρων για την ομαλή ένταξη όλων των Υπηρεσιών Ύδρευσης – Αποχέτευσης της επικράτειας του δήμου μας στη ΔΕΥΑ από την αρχή του 2015 που επέβαλλε ο Καλλικράτης.

γ) Την έλλειψη ενημέρωσης των δημοτών για την πολιτική της ΔΕΥΑ (τιμολόγια, καταμετρήσεις κ.λπ.) από πλευράς του Δ.Σ. ακόμη και σε περιπτώσεις που υπάρχει ανάλογη απόφαση του.

«Εμείς ως αντιπολίτευση, από την αρχή στηρίξαμε τον κοινωνικό και δημοτικό-δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης, προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε και με συγκεκριμένες προτάσεις (δημιουργία δομή αλληλεγγύης, εξορθολογισμός τιμολογίων, υπηρεσίες άρδευσης σε Πλάτανο – Κρόκιο, διόρθωση άδικων χρεώσεων από λάθος εφαρμογή) στη βελτίωση της λειτουργίας της, ενημερώναμε με ανακοινώσεις σε τακτά διαστήματα από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα τους δημότες για τα τεκταινόμενα στην ΔΕΥΑ και τη στάση της δημοτικής αρχής» τονίζουν.

Οι δύο σύμβουλοι εκτιμούν ότι «με ακέραια πλέον ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής, η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά χειροτερεύει, όταν η ΔΕΥΑ οδηγείται σε οικονομικό στραγγαλισμό από την δημοτική αρχή και αποφάσεις του Δ.Σ. για τον εξορθολογισμό λειτουργίας, διορθώσεις άδικων χρεώσεων, και η ενημέρωση των δημοτών καθυστερούν αδικαιολόγητα ή δεν υλοποιούνται».

Επίσης, υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχει καμία στήριξη από τη δημοτική αρχή, καθώς δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. δήμαρχος έφτασε στο σημείο να αρνηθεί να διαθέσει για λίγες μέρες υπαλλήλους ώστε να γίνουν διορθώσεις αυθαίρετα υψηλών χρεώσεων τον Μάη του 2016», ενώ «οι δημότες έχουν παράπονα για τις χρεώσεις και τον τρόπο που αυτές εκδίδονται τις περισσότερες φορές δικαιολογημένα. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση».

Κατά τους συμβούλους, «η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής με πρωταγωνιστή τον κ. δήμαρχο, το μόνο που πράττουν είναι να κατηγορούν δημόσια την ΔΕΥΑ προσπαθώντας να κάνουν αντιπολίτευση στην ανυπαρξία της πολιτικής τους για την υπηρεσία ύδρευσης – αποχέτευσης, διαστρεβλώνουν εσκεμμένα την πραγματικότητα προσπαθώντας να περάσουν λάθος μηνύματα στους δημότες και να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

Οι κ.κ. Τσανής και Ζέρβας λένε ότι αν και είχαν το ρόλο της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ., ωστόσο εξάντλησαν όλα τα περιθώρια συναίνεσης και συνεργασίας για να στηριχθεί η δημοτική επιχείρηση και ο κοινωνικός δημοτικός-δημόσιος χαρακτήρας της, αλλά πλέον είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με την πολιτική της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση αυτή.

«Σεβόμενοι όλους τους δημότες, είμαστε υποχρεωμένοι να παραιτηθούμε από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ γιατί δεν μπορούμε πλέον να συνεργαστούμε με μια εσφαλμένη πολιτική, της οποίας τα αποτελέσματα θα λειτουργήσουν άμεσα σε βάρος τους» καταλήγουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου