ΑΛΜΥΡΟΣ

Αύξηση 22,44% στα έσοδα του Δ. Αλμυρού

αύξηση-2244-στα-έσοδα-του-δ-αλμυρού-559686

Απολογισμός δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη

Με οδηγούς την περαιτέρω οικονομική και λειτουργική εξυγίανση του δήμου, την εξεύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης και την ανάγκη για συνέχιση και εκβάθυνση της στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων κινήθηκε το διάστημα από 1ης Σεπτεμβρίου 2015 έως 31 Αυγούστου 2016 ο Δήμος Αλμυρού.

Στο χθεσινό απολογισμό έργου, ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, τόνισε ότι «συνεχίσαμε το νοικοκύρεμα που ξεκινήσαμε από την προηγούμενη χρονιά. Ο Δήμος Αλμυρού δε χρωστάει σε κανένα. Όλοι πληρώνονται κανονικά. Δεν έχουμε οφειλές σε κανένα κατασκευαστή, και επιπλέον έχουμε ένα αρκετά μεγάλο απόθεμα το οποίο θα επιστρέψει στους πολίτες».

Η δημοτική αρχή Αλμυρου ανέπτυξε παράλληλα σχέσεις εμπιστοσύνης, τόσο με τους προμηθευτές και τους αναδόχους όσο και με τους πολίτες, ενώ διατήρησε τη μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, τόσο στις κατοικίες και τα καταστήματα όσο και στις επιχειρήσεις, καθώς και τη διατήρηση του ενός ευρώ ανά τετατραγωνικό μέτρο για το τέλος των κοινοχρήστων χώρων.

«Ενισχύσαμε την οικονομική λειτουργία και τη χρηστή διοίκηση με την κατασκευή του νέου αμαξοστασίου του δήμου και τη λειτουργία αποθήκης υλικών. Ξεκινήσαμε την καταγραφή και αποτίμηση των ακινήτων ιδιοκτησίας του δήμου ισχυροποιώντας την οικονομική του θέση» σημείωσε ο ίδιος και παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα στο ταμείο του δήμου παρουσίασαν αύξηση κατά 22,44%.

Στον τομέα της ανάπτυξης, ο κ. Εσερίδης ανέφερε ότι «καταστρώσαμε έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό. Ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ προχωρήσαμε το σχεδιασμό και υποβάλαμε προτάσεις υλοποίησης έργων υποδομής όπως είναι η αποχέτευση Αμαλιάπολης, η Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Ευξεινούπολης, η Βελτίωση και ο Εκσυγχρονισμός του Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αλμυρού και Ευξεινούπολης, η Δημιουργία Κέντρου Υποστήριξης και Ενημέρωσης Επισκεπτών για τη λειτουργία των επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων του Δήμου Αλμυρού».

Ιδιαίτερη σημασία η δημοτική αρχή έδωσε και στην έναρξη κατασκευής του έργου Ξηριά. «Συνεργαστήκαμε και πιέσαμε όποιες υπηρεσίες απαιτήθηκε, με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και την ανάδοχο εταιρεία για την τροποποίηση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, που αφορούσε τη νέα χάραξη του έργου για τη συμπληρωματική αναγκαστική απαλλοτρίωση των αναγκαίων στρεμμάτων για την κατασκευή του έργου, και πιστεύουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει η έναρξη των εργασιών» είπε μεταξύ άλλων.

Η δημοτική αρχή ενίσχυσε ακόμη την εξωστρέφεια του δήμου, ενώ ένας άλλος βασικός άξονας της πολιτικής της ήταν η υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

«Δομές όπως Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνική Μέριμνα συνέχισαν τη λετουργία τους. Στο μεταξύ, ο Δήμος Αλμυρού μετείχε σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως το πρόγραμμα Βασικής Επισιτιστικής και Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους και το πρόγραμμα για τη Στέγαση και Επανένταξη αστέγων, κάνοντας τη βέλτιστη δυνατή χρήση προσφερόμενων πόρων για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής» κατέληξε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου