ΑΛΜΥΡΟΣ

Πειθαρχική ποινή σε υπάλληλο του Δ. Αλμυρού

πειθαρχική-ποινή-σε-υπάλληλο-του-δ-αλμ-561813

Με πρόστιμο ίσο με τις αποδοχές τεσσάρων μηνών τιμωρήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Υπαλλήλων ΟΤΑ Α’ και Β΄ Βαθμού Περιφέρειας Θεσσαλίας ο δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Αλμυρού, Χρήστος Καραζούπης, ο οποίος βρίσκεται σε αργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη διότι όπως τονίζεται, υπέπεσε σε αναξιοπρεπή, ανάρμοστη και απαξιωτική συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας, λόγω της κακόβουλης άσκησης καθηκόντων, λόγω της κακόβουλης άσκησης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που γίνεται δημοσίως, γραπτώς ή προφορικώς με χρήση ανακριβών στοιχείων, και με χαρακτηριστικό τις απρεπείς εκφράσεις, και τέλος της απλής απείθειας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 107 του νόμου 3528/7.

Η απόφαση του Πειθαρχιακού Συμβουλίου ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ η επιβολή της ποινής ήταν ομόφωνη. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε μεταξύ άλλων ότι όσον αφορά στην απομάκρυνση του υπαλλήλου από το ΚΕΠ και την αδικαιολόγητη αποχή από τα καθήκοντά του, καθώς και τη μη τήρηση ωραρίου δεν υπήρξε παράβαση καθήκοντος.

Να επισημανθεί ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ η επιβολή της ποινής ήταν ομόφωνη.

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε για τον Ιούνιο του 2017 προχθές από το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Λάρισας η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης του υπάλληλου κατά του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη και του Δήμου Αλμυρού, για την απόφαση με την οποία του επιβλήθηκε η ποινή της αργίας.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου