ΑΛΜΥΡΟΣ

Φόβος για τα έκτακτα περιστατικά στον Αλμυρό

φόβος-για-τα-έκτακτα-περιστατικά-στον-567489

Εφιάλτης η απογευματινή βάρδια στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Οι γιατροί και το βοηθητικό προσωπικό αγωνιούν για τα περιστατικά που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, καθώς η θέση του οδηγού του ασθενοφόρου είναι κενή, ενώ το Κένρο Υγείας Αλμυρού καλύπτει μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή και υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.

Προχθές γύρω στις 7.30 το βράδυ ήχησε εκ νέου το τηλέφωνο για παροχή βοήθειας. Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από μηχανάκι στην οδό Αχιλλέως, ήταν τραυματισμένη και χρειαζόταν άμεσα διακομιδή. Ο ένας και μοναδικός οδηγός του ασθενοφόρου ευτυχώς προσφέρθηκε να εξυπηρετήσει το περιστατικό αν και αυτό ήταν εκτός της βάρδιάς του.

Την Πέμπτη το μεσημέρι, 40χρονη χρειάστηκε να διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας. Δυστυχώς οδηγός ασθενοφόρου δεν υπήρχε. Για την εξυπηρέτησή της επιστρατεύτηκε ιδιώτης, που ανέλαβε να μεταφέρει την ηλικιωμένη στο Κέντρο Υγείας. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τελικά την ασθενή και την μετέφερε στο Γενικό Νομαρχιακό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο.

Πρόκειται μόνο για δύο περιστατικά που συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες. Η θέση του οδηγού ασθενοφόρου στην απογευματινή βάρδια είναι κενή εδώ και τουλάχιστον δέκα μήνες. Παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς σχετικώς, ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, ενημέρωσε ότι πριν από ένα μήνα ο διοικήτης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Νέστορας Αντωνίου είχε ενημερώσει ότι παρενέβη προς το ΕΚΑΒ και ότι εντός των επόμενων δέκα ημερών θα δινόταν επιτέλους λύση σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων του καλλικρατικού δήμου.

«Δυστυχώς, μέχρι σήμερα ακόμη περιμένουμε τον οδηγό» είπε ο δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του υποδιοικητή στο Κέντρο Υγείας, Δημήτρη Δημητριάδη, τονίζοντας ότι «δυστυχώς δεν θεώρησε απαραίτητο να συναντηθεί και με τη δημοτική αρχή, η οποία με κάθε τρόπο ενισχύει το Κέντρο Υγείας Αλμυρού σε όλους τους τομείς, όπου υπάρχουν προβλήματα και στη συντήρηση των ασθενοφόρων και στην καθαριότητα του κτηρίου και στην παροχή υπηρεσιών ίντερνετ για τη συνταγογράφηση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου