ΑΛΜΥΡΟΣ

Αίτηση ΔΕΥΑΑΛ για ρύθμιση στη ΔΕΗ

αίτηση-δευααλ-για-ρύθμιση-στη-δεη-592833

Σε ρύθμιση των 100 δόσεων για την τακτοποίηση οφειλής ύψους 350.000 ευρώ θα επιδιώξει να ενταχθεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα λόγω των μεγάλων οφειλών που έχουν οι καταναλωτές της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει αίτηση προς τη ΔΕΗ και να ενεχυριαστεί ο λογαριασμός της που διατηρεί σε τράπεζα.

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ, Ηλίας Δαλακούρας, ενημέρωσε το Σώμα για το έγγραφο της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Σύμφωνα με αυτό, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ΔΕΥΑ είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς τη ΔΕΗ. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, το πρόβλημα πήρε εκρηκτικές διαστάσεις και έπρεπε να αντιμετωπισθεί με τρόπο βιώσιμο και αμοιβαία επωφελή. Η ΕΔΕΥΑ στην προσπάθειά της να βοηθήσει τα μέλη της ξεκίνησε καλόπιστο διάλογο με τη ΔΕΗ προσπαθώντας να συμφωνήσει στην καλύτερη δυνατή για τα μέλη της λύση. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ κ. Γ. Μαρινάκης είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με το πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη. Εξετάσθηκαν όλες οι εναλλακτικές δυνατότητες και τελικώς συμφωνήθηκε οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΔΕΥΑ να ρυθμισθούν σε 100 δόσεις χωρίς προκαταβολή και με εγγύηση την ενεχυρίαση τραπεζικού λογαριασμού της ΔΕΥΑ, ο οποίος θα πρέπει να μην είναι ακατάσχετος και ανεκχώρητος.

Έτσι, αποφεύχθηκε η εγγύηση του δήμου, που αρχικά απαιτούσε η ΔΕΗ, η οποία όμως δεν είναι νόμιμη σύμφωνα με τον «Καλλικράτη». Προϋπόθεση για να υλοποιηθεί η συμφωνία πέραν της εγγύησης είναι η ΔΕΥΑ να είναι συνεπής ως προς την εξόφληση των τρεχουσών της υποχρεώσεων προς τη ΔΕΗ. Για κάποιες ΔΕΥΑ με πολύ υψηλό χρέος, και οι οποίες δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στην εν λόγω ρύθμιση, ζητήθηκε ειδική ρύθμιση, που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δεκτή και λυπούμαστε γι’ αυτό.

Πρόβλημα εισπραξιμότητας

Φοβερό πρόβλημα στην είσπραξη των λογαριασμών αντιμετωπίζει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού. Ο κ. Δαλακούρας ενημέρωσε ότι δυστυχώς πολλοί καταναλωτές δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, με αποτέλεσμα τα χρέη προς την Επιχείρηση να έχουν ανέλθει στο 1,2 εκατ. ευρώ.

Η Δημοτική Επιχείρηση αντιμετωπίζει δυσκολία στην κάλυψη των λειτουργικών της εξόδων. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και η διοίκηση της ΔΕΥΑΑΛ θα εξετάσει τη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Οι καταναλωτές έρχονται και πληρώνουν ένα λογαριασμό όταν κόβεται η παροχή της ύδρευσης, και στη συνέχεια εξαφανίζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου