ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε λειτουργία όλα τα σχολεία του Αλμυρού από Δευτέρα

σε-λειτουργία-όλα-τα-σχολεία-του-αλμυρ-594386

Διαβεβαιώσεις ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία στο νομό, μετά την αποκατάσταση και των τελευταίων μεμονωμένων προβλημάτων στα σχολικά κτήρια, παρέχονταν χθες από τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Το Γενικό Λύκειο Αλμυρού δεν λειτούργησε ούτε χθες, μετά την απόφαση του δημάρχου Δημ. Εσερίδη για διακοπή των προβλημάτων λόγω έλλειψης θέρμανσης. Μέσα στο Σαββατοκύριακο εκτιμάται ότι θα έχει επιδιορθωθεί το πρόβλημα με τον καυστήρα και το λέβητα, και ότι από Δευτέρα οι μαθητές θα μπορέσουν να επιστρέψουν κανονικά στις αίθουσες, χωρίς… κουβέρτες και ηλεκτρικές σόμπες.

Στο δημοτικό σχολείο Ριζομύλου, που παρέμεινε κλειστό επίσης λόγω έλλειψης θέρμανσης, χθες αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα και έγιναν δοκιμές στη λειτουργία του καυστήρα. Τα καλοριφέρ θα λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο για να ζεσταθούν οι αίθουσες.

Στο Πεπαρήθειο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου, μετά την αποκόλληση σοβά από την είσοδο του κτηρίου, υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται ζήτημα στατικής επάρκειας, ούτε υπάρχει κίνδυνος για τους μαθητές. Κλιμάκιο μηχανικών ολοκλήρωσε την αυτοψία, αλλά και τις εργασίες για την επιδιόρθωση της οροφής, και από Δευτέρα το σχολείο θα υποδεχθεί και πάλι τους μαθητές.

Τέλος και στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Πουρίου, επιδιορθώθηκαν οι βλάβες από το χτύπημα του κεραυνού, έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι στον ηλεκτρολογικό πίνακα και στη λειτουργία των ηλεκτρολογικών συστημάτων, και από την ερχόμενη εβδομάδα τα μαθήματα θα γίνουν απρόσκοπτα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου