ΑΛΜΥΡΟΣ

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης στην Γαλλία

το-γυμνάσιο-ευξεινούπολης-στην-γαλλί-619217

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης την διετία 2016-2018 συμμετέχει σε ένα νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με τίτλο “Modern Extrovert European Tales” ως Εταίρος, το οποίο επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ι.Κ.Υ., στη Στρατηγική Σύμπραξη στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με το EIC-LYCEE JEHANNE D’ARC από το Tourcoing της Γαλλίας, το Istituto Istruzione Superiore G. Malafarina από το Soverato της Ιταλίας, το Puistokadun Koulu από τη Loimaa της Φινλανδίας και τo Ozel Murat Yildirim Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi από την Προύσα της Τουρκίας.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ευξεινούπολης Σταυραντώνη Μαρία και Καραγιαννοπούλου Μαρία και οι μαθήτριες Ξυνού Παναγιώτα, Καμπούρη Ευαγγελία και Κοτζιαπαναγιώτη Μαρία επισκέφτηκαν το EIC-LYCEE JEHANNE D’ARC στο Tourcoing της Γαλλίας από τις 4 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2016. Ήταν η πρώτη διεθνής συνάντηση των Ευρωπαίων εταίρων με τους μαθητές.

Η ομάδα της Γαλλίας υποδέχτηκε τις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες και φιλοξένησε τους μαθητές στις Γαλλικές οικογένειες. Ακολούθησε η ξενάγηση στο Γαλλικό σχολείο. Οι αντιπροσωπείες στην αρχή έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας και στη συνέχεια κάθε αντιπροσωπεία παρουσίασε στην ολομέλεια του σχολείου τη χώρα της, το σχολείο της, τα ήθη και τα έθιμά της. Επίσης οι μαθητές παρουσίασαν έναν μυθικό ήρωα της χώρας τους και δούλεψαν ώστε να δημιουργήσουν έναν καινούργιο ήρωα με χαρακτηριστικά που θα αντικατοπτρίζουν τις διάφορες εθνότητες που συμμετέχουν.

Μέσω της παρουσίασης του παραδοσιακού θεάτρου γννώρισαν την κουλτούρα κάθε χώρας. Όλοι οι ευρωπαίοι μαθητές κατασκεύασαν τις φιγούρες του Καραγκιόζη στα τούρκικα πρότυπα και κατόπιν η κάθε ομάδα έγραψε μια ιστορία, την οποία οι μαθητές ανέβασαν σε παράσταση. Η δημιουργία λεξικού με όρους που χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα και στην επικοινωνία όλων των χωρών ήταν επίσης μια από τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο των Γιγάντων στην πόλη Αthτου Βελγίου, επισκέφτηκαν την πόλη Lille και ξεναγήθηκαν στο ιστορικό της κέντρο. Είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα στούντιο της Ντίσνευλαντ για να μάθουν για τη δημιουργία των κινούμενων σχεδίων. Πέρασαν μια φανταστική και υπέροχη ημέρα, ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για τους μαθητές.

Η επόμενη κινητικότητα των μαθητών θα γίνει τον Μάρτιο στη Loimaa της Φινλανδίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου