ΑΛΜΥΡΟΣ

Πλειστηριασμός στον Αλμυρό σε κλοιό επεισοδίων

πλειστηριασμός-στον-αλμυρό-σε-κλοιό-ε-624860

Εντάσεις, σπρωξιές, γιουχαΐσματα. Όλος ο Αλμυρός ξεσηκώθηκε για τον πλειστηριασμό εμπορικού ακινήτου μέλους της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού χθες στο Ειρηνοδικείο της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο συμβολαιογράφος και ο κήρυκας φυγαδεύτηκαν σε αίθουσα του Ειρηνοδικείου.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Περισσότερα από 100 άτομα, επαγγελματίες της περιοχής, δημοτικοί σύμβουλοι Αλμυρού, μέλη της Κίνησης Πολιτών Ενάντια στους Πλειστηριασμούς και διαφόρων συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο για να διαμαρτυρηθούν.

Ανάμεσά τους ήταν και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, ο οποίος ισχυριζόταν ότι πληρώνει κανονικά τις οφειλές του στις Τράπεζες. Αστυνομικοί έστησαν αλυσίδα σε απόσταση τριών μέτρων από τα έδρανα του Ειρηνοδικείου, προστατεύοντας τους διεκπεραιωτές της διαδικασίας.

Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμού και ζητούσαν να σταματήσει η διαδικασία, την οποία χαρακτήριζαν άτυπη και παράτυπη. Ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού Νίκος Τσανής κατέθεσε ενστάσεις, καταγγέλλοντας την παρουσία αστυνομικών, την εμφάνιση στο Ειρηνοδικείου απόστρατου αξιωματικού ως κήρυκα, τη συνέχιση της διαδικασίας παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προσκόμισε έγγραφα βάσει των οποίων ισχυρίζεται ότι πληρώνει κανονικά τις οφειλές του.

Όσο περνούσε η ώρα, ολοένα και περισσότεροι διαμαρτυρόμενοι κατέκλυζαν την αίθουσα και τελικά έσπασαν την αλυσίδα των αστυνομικών. Η συμβολαιογράφος και ο κήρυκας φυγαδεύτηκαν σε αίθουσα του Ειρηνοδικείου. Οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν γύρω στις 5. 15 το απόγευμα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Κώστας Πανταζώνας, είπε ότι «ήταν συγκινητική η διεκδίκηση για να μη γίνει ο πλειστηριασμός. Όλοι οι κάτοικοι του Αλμυρού, που ήταν παρόντες, συμπεριφέρονταν λες και το ακίνητο ήταν δικό τους. Ο Αλμυρός δημιούργησε ένα περιβάλλον στο οποίο κανένας πλειστηριασμός από εδώ και στο εξής δε θα είναι εύκολη υπόθεση».

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό το ένα από τα δύο ακίνητα του επαγγελματία που βγήκαν στο σφυρί, τελικά εκποιήθηκε. Η ίδια η Τράπεζα, που έδωσε την εντολή για τον πλειστηριασμό, κατέθεσε προσφορά για ελαιοπερίβολο λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία. Για το δεύτερο ακίνητο του πλειστηριασμού, δεν υπήρξε ενδιαφέρον και η διαδικασία κηρύχτηκε άγονη.

Πλειστηριασμός στο Βόλο

Τράπεζα «χτύπησε» και το ακίνητο παλιάς βιοτεχνίας στην Α’ Βιομηχανική περιοχή. Παρά το γεγονός ότι στο Ειρηνοδικείο Βόλου ήταν συγκεντρωμένα μέλη της Κίνησης Πολιτών Ενάντια στις Κατασχέσεις και τους Πλειστηριασμούς, ωστόσο η διαδικασία κύλησε κανονικά. Στο Ειρηνοδικείο παρουσιάστηκε ο ίδιος ο βιοτέχνης, ο οποίος ζήτησε να πραγματοποιηθεί η εκποίηση του ακινήτου, καθώς ο ίδιος έχει χρέη στο ΙΚΑ και γι’ αυτό ήθελε να προχωρήσει ο πλειστηριασμός.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Επιτροπή επέτρεψε τη διεκπεραίωση του πλειστηριασμού. Τράπεζα με χρήση διατάξεων «έκλεισε» το ακίνητο στη μισή τιμή (περίπου 800.000 ευρώ) από την αρχική προσφορά που είχε οριστεί στην προηγούμενη διαδικασία του πλειστηριασμού, πριν περίπου δύο εβδομάδες, που είχε κηρυχθεί άγονος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου