ΑΛΜΥΡΟΣ

Μεγάλες αντιδράσεις στον Αλμυρό για πλειστηριασμό εμπορικού ακινήτου

μεγάλες-αντιδράσεις-στον-αλμυρό-για-π-626188

Ξεσηκωμός στον Αλμυρό για την αποτροπή πλειστηριασμού εμπορικού ακινήτου επιχείρησης που λειτουργεί, ο οποίος θα διενεργηθεί σήμερα, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στο Ειρηνοδικείο της περιοχής, στις 4 το απόγευμα. «Το ονοματεπώνυμο του μέλους μας μπορεί να είναι το δικό μας μετά από λίγο καιρό», επισημαίνει η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού σε κάλεσμά της προς όλους τους επαγγελματίες.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Πανταζώνας τονίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό, αλλά ολόκληρου του κλάδου, που διώκεται από τις αποτυχημένες πολιτικές όλων των τελευταίων ετών.

«Ο εν λόγω επαγγελματίας, που είναι μέλος μας, βρέθηκε σε δυσμενή οικονομική κατάσταση από το 2010 και μετά. Ήταν πάντοτε συνεπής στις υποχρεώσεις του. Έφτασε να έχει μεγάλο κύκλο εργασιών. Η Τράπεζα, η οποία έχει ανακεφαλαιοποιηθεί από τον ελληνικό λαό, τού βγάζει τώρα το ακίνητο στον πλειστηριασμό εξαιτίας δανείου που είχε λάβει», σημείωσε.

Πρόκειται για τον πρώτο πλειστηριασμό εμπορικού ακινήτου στην περιοχή. Τόσο ο κ. Πανταζώνας, όσο και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Μπούντης, λένε ότι στο παρελθόν δεν υπήρξε αντίστοιχη εκποίηση ακινήτου.

Η Ένωση δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο κ. Πανταζώνας τονίζει ότι «από τις πρώτες αποφάσεις που πήραμε από την ανάδειξή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν να συμμετέχουμε στις αντιδράσεις κατά πλειστηριασμών, όταν αυτές αφορούν πρώτη κατοικία ή εμπορικά ακίνητα.

Οι επαγγελματίες του Αλμυρού, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης. Οι οφειλές σε Τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία είναι συσσωρευμένες».

Αναλυτικά, στο κάλεσμα που εξέδωσε αναφέρει: «Έπειτα από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις Τραπεζών, με τις οποίες ο ελληνικός λαός έσωσε από χρεοκοπία τις ελληνικές Τράπεζες με αιματηρό τίμημα (κόψιμο μισθών, συντάξεων, απολύσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων, μετανάστευση, απώλεια αξιοπρέπειας, ζωής κ.λπ.) δεν μπορεί να έρχονται για να μας κατασχέσουν τα περιουσιακά μας στοιχεία αυτοί που εμείς οι ίδιοι τόσες φορές σώσαμε και πληρώσαμε με τη ζωή μας, και το μέλλον των παιδιών μας, τις ανεύθυνες πολιτικές τους, με τις οποίες θρυμμάτισαν την ελληνική οικονομία».

Η Ένωση εκτιμά ότι η αντίδραση στην απληστία, πρέπει να είναι αποφασιστική και παραδειγματική, για να διατηρηθούν οι δουλειές, η ζωή, το μέλλον.

«Για το λόγο αυτό, καλούμε όλα τα μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού να παραβρεθούν στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 4μμ, προκειμένου να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη που αφορά όλους μας, και να διεκδικήσουμε μια επανεκκίνηση της μικρομεσαίας επιχείρησης για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου