ΑΛΜΥΡΟΣ

«Θεωρούν τον Αλμυρό περιοχή Β’ Κατηγορίας»

θεωρούν-τον-αλμυρό-περιοχή-β-κατηγο-627245

Θέματα για τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία στον Αλμυρό, και την παράτυπη παραχώρηση αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, έβαλε η Ενωτική Δημοτική Κίνηση Αλμυρού, που εκπροσωπείται από τους Νίκο Τσανή και Δημήτρη Τσούτσα, στην τελευταία συνεδρίαση του συνεδρίου την Παρασκευή το βράδυ.

Με παρεμβάσεις – ερωτήσεις εκτός ημερήσιας διάταξης, οι σύμβουλοι επισήμαναν ότι με την πρώτη, μικρή σε έκταση, και από μέρες προαναγγελθείσα κακοκαιρία, υπήρξε αποκλεισμός της Ανάβρας πέραν της μισής μέρας λόγω χιονόπτωσης, και την επομένη εκτροχιασμός λεωφορείου του ΚΤΕΛ στο δρόμο προς Πτελεό εξαιτίας του παγετού, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό.

«Δήμος και Περιφέρεια χάθηκαν στη μετάφραση περί του ποιος είχε την ευθύνη να στείλει έγκαιρα εκχιονιστικό μηχάνημα κατάλληλα εξοπλισμένο, και ποιος θα ‘εριχνε αλάτι στα επικίνδυνα σημεία, ενώ αντέδρασαν άμεσα με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις για να συγκαλύψουν την ανεπάρκεια τους σε ανακοίνωση του Τ.Σ. Ανάβρας.

Προφανώς, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Δήμος Αλμυρού, επιδεικνύοντας πλήρη ασυνεννοησία και εγκληματική αδιαφορία, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι θεωρούν την περιοχή του Αλμυρού περιοχή Β΄ κατηγορίας» ανέφεραν.

Το ζητούμενο πλέον για τους συμβούλους είναι τι θα πράξουν την επόμενη φορά, καθώς «η μετάθεση ευθυνών δε συγκαλύπτει ανεπάρκεια και αδράνεια, αλλά διαιωνίζει τα προβλήματα και βαίνει σε βάρος των δημοτών».

Σχετικά με την «παράτυπη παραχώρηση σχολικού χώρου πολλαπλών χρήσεων (αίθουσα εκδηλώσεων) σε σωματείο με έδρα εκτός Δήμου, που παρέχει υπηρεσίες με αμοιβή (συνδρομή), για ολόκληρο τον χρόνο», οι δημοτικοί σύμβουλοι τόνισαν ότι το νομικό πλαίσιο αναφέρει με σαφήνεια ότι οι σχολικοί χώροι παραχωρούνται μόνο για μικρής διάρκειας εκδηλώσεις, ενώ επισήμαναν ότι άλλοι τοπικοί σύλλογοι, αυθαίρετα και μεροληπτικά, δεν εξυπηρετούνται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου