ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο Εφετείο Κακουργημάτων η περίεργη υπόθεση εξαφάνισης της Μαριάννας Κοντούλη

στο-εφετείο-κακουργημάτων-η-περίεργη-642665

Τα ίχνη της 70χρονης καθηγήτριας μπαλέτου χάθηκαν το καλοκαίρι του 2002 από την Αμαλιάπολη

Αναβιώνει αύριο Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η υπόθεση εξαφάνισης της Μαριάννας Κοντούλη από την Αμαλιάπολη Αλμυρού, το καλοκαίρι του 2002.

Η 70χρονη γυναίκα ήταν μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου. Πριν από χρόνια διατηρούσε σχολή χορού στην Κηφισιά όπου και έμενε μόνη της. Πριν χαθεί είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους και είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη Βόλου, στο εξοχικό της.

Μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση της Μαριάννας Κοντούλη, το «Τούνελ» αποκάλυψε πλήθος από πληρεξούσια έγγραφα που φαίνεται να είχε κάνει σε διάφορα άτομα, τα οποία όπως αποκάλυψε η ειδική συνεργάτης της εκπομπής γραφολόγος Μάγδα Καμπούρη ήταν πλαστά. Με αυτά τα πληρεξούσια το κύκλωμα απατεώνων που την είχε πλαισιώσει, έκανε διάφορες αγοραπωλησίες στο όνομα της, παρά το γεγονός ότι η εξαφάνιση της είχε δηλωθεί από το 2003.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν δώσει στην οικογένεια της ένα αγγλικό τηλεφωνικό νούμερο και ένα νούμερο καρτοκινητού υποστηρίζοντας ότι σε αυτό μπορούν να μιλήσουν με την Κοντούλη. Τα τηλέφωνα δεν αντιστοιχούσαν σε συνδρομητή. Τα μέλη της σπείρας δεν είχαν βάλει στο μάτι μόνο την ακίνητη περιουσία της Μαριάννας Κοντούλη. Για δύο χρόνια, από το 2007 έως και το 2009 εισέπρατταν και σύνταξη του ΟΓΑ με πλαστά έγγραφα.

Οι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους καταδικάστηκαν για καταπάτηση δασικών εκτάσεων σε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων και χρηματικό πρόστιμο. Θ’ ακολουθήσουν κι άλλα δικαστήρια για την πλαστογράφηση και τις απάτες που έχουν γίνει.

  • Σχετικά άρθρα:

Την εξαφάνισε κύκλωμα…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου