ΑΛΜΥΡΟΣ

Αφησε στον Αλμυρό χρυσή διαθήκη

αφησε-στον-αλμυρό-χρυσή-διαθήκη-653850

Εφυγε από τη ζωή, αλλά δεν πρόκειται να την ξεχάσει κανένας, ούτε από τον Αλμυρό, ούτε από το Χαμόγελο του Παιδιού και την Κιβωτό του Κόσμου του π. Αντωνίου. Η Αλμυριώτισσα Μαρία Κυριάκου άφησε όλη την περιουσία της στο δήμο και σε φορείς μέριμνας και προστασίας του παιδιού.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Η άτυχη γυναίκα κληροδότησε το σπίτι της, κοντά στην πλατεία, και δύο χωράφια στο δήμο, και καταθέσεις συνολικού ύψους 200.000 ευρώ στο Χαμόγελο του Παιδιού (οι 100.000 ευρώ) και στην Κιβωτό του Κόσμου του π. Αντωνίου (τα υπόλοιπα χρήματα).

Η Μαρία Κυριάκου απεβίωσε τον Μάιο του 2016 σε ηλικία 85 ετών σε ιδιωτική κλινική, χτυπημένη από την επάρατο. Μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής της, ωστόσο, είχε διαύγεια πνεύματος, ώστε να συντάξει ιδιόχειρη διαθήκη και να κάνει την επιθυμία της πράξη.

Είχε αγάπη για την πόλη της και πάνω απ’ όλους και όλα για τα παιδιά. Είχε μείνει ορφανή από πατέρα από πολύ μικρή, από ηλικίας 9 χρονών, και γι’ αυτό ήταν πολλαπλά ευαισθητοποιημένη για θέματα μέριμνας και προστασίας των παιδιών.

Ο πατέρας της Κυριάκος Κυριάκου, της είχε αφήσει μεγάλη κληρονομιά, καθώς ήταν κτηματίας και γεωργός.

Από το ’84 έμενε με τον αδερφό της Γιάννη Κυριάκο, ο οποίος απεβίωσε πριν από δύο περίπου χρόνια, με αποτέλεσμα να μείνει μόνη.

Η ιδιόχειρη διαθήκη που άφησε κοινοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού τον Σεπτέμβριο του 2016. Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστή και στο δήμο.

Η 85χρονη γυναίκα κληροδότησε στον Δήμο την οικία της κοντά στην κεντρική πλατεία, στην οδό Αργυροπούλου 5, έκτασης 125 τετραγωνικών και το οικόπεδό του, ζητώντας να στεγαστούν εκεί υπηρεσίες του δήμου.

Επίσης άφησε δύο αγροτεμάχια, το ένα 20,5 στρεμμάτων στις Κοκκίνες Κροκίου με τον όρο τα έσοδα από την εκμετάλλευσή του να δίνονται στο Σπίτη Γαλήνης Αγίου Δημητρίου και το δεύτερο έκτασης 5,5 στρεμμάτων στα Τσερκέζικα, μεταξύ Ευξεινούπολης Αλμυρού, με την προϋπόθεση να ανεγερθεί κτίριο που θα φιλοξενήσει πολιτιστικές δράσεις. Επίσης κληροδότησε στα Ιδρύματα τα προαναφερόμενα ποσά.

Η εξαδέρφη της Λίτσα Κυριάκου είπε για την άτυχη γυναίκα ότι ήταν μία εξαίρετη νοικοκυρά, άριστη μαγείρισσα. Ήταν πολύ επιμελής στη ζωή της, δεν είχε όμως καλές σχέσεις με τους γιατρούς. Τα προβλήματα με την υγεία της ξεκίνησαν στις 15 Δεκεμβρίου 2015. Νοσηλεύτηκε επί δεκαπέντε μέρες στο Νοσοκομείο Βόλου και στη συνέχεια σε ιδιωτική κλινική, όπου άφησε την τελευταία της πνοή, στις 8 Μαΐου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου