ΑΛΜΥΡΟΣ

Κονδύλι 400.000 ευρώ για στεγασμένη λαϊκή

κονδύλι-400-000-ευρώ-για-στεγασμένη-λαϊκή-667244

Σε δρόμο υλοποίησης θα βάλει το 2017 η δημοτική αρχή Αλμυρού την προεκλογική της δέσμευση για τη δημιουργία στεγασμένης λαϊκής.

Στον προϋπολογισμό για το νέο έτος του δήμου, ο οποίος συντάσσεται, προβλέφτηκε και σύμφωνα με πληροφορίες εντάχθηκε κονδύλι ύψους 400.000 ευρώ για την κατασκευή του έργου.

Ο προϋπολογισμός του δήμου θα έρθει προς έγκριση σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού.

Ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Μακρής, είπε ότι η δημοτική αρχή έχει ήδη αναθέσει τη μελέτη του έργου στις Τεχνικές Υπηρεσίες από τον Απρίλιο του 2015.

Το έργο θα κατασκευαστεί στα πρότυπα της λαϊκής αγοράς των Φαρσάλων. Θα βρίσκεται στη θέση Πλατάνια ανατολικά από την έκταση, όπου λειτουργεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη.

«Είναι ένα έργο που λείπει από τον Αλμυρό, ο οποίος το χρειάζεται. Δεν μπορεί οι άλλες πόλεις να έχουν και ο Αλμυρός όχι. Οι παραγωγοί είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες. Ο χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιείται και για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Η λαϊκή θα είναι σκεπαστή, με σταθερή κατασκευή και όχι πτυσσόμενη, ανοικτή περιμετρικά, με περίφραξη και προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ θα παρέχει και ηλεκτροδότηση. Θα συνεχίσει να λειτουργεί με την ίδια συχνότητα, μία φορά την εβδομάδα.

Σήμερα φιλοξενείται στο χώρο όπου διοργανώνεται το παζάρι. Εξαιτίας των προβλημάτων, που υπάρχουν όμως έχουν γίνει πολλά παράπονα και διαμαρτυρίες. Αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, τη μία και μοναδική φορά την εβδομάδα που λειτουργεί η λαϊκή δεν εξυπηρετεί κανένα.

«Με όσους από τους παραγωγούς ή εμπόρους έχω συζητήσει ζητούν προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Όταν βρέχει, ούτε οι πωλητές μπορούν να δουλέψουν ούτε οι καταναλωτές εξυπηρετούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού είχε εντάξει το έργο στο προεκλογικό της πρόγραμμα. «Νομίζω ότι θα γίνει ένα σπουδαίο έργο, το οποίο είναι από την αρχή στις προθέσεις μας να υλοποιηθεί », συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου