ΑΛΜΥΡΟΣ

Οι εορταστικές εκδηλώσεις

οι-εορταστικές-εκδηλώσεις-679704

Τιμά τη μνήμη του Πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο δήμος Αλμυρού, ο οποίος διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου Αλμυρού, θα ξεκινήσουν μεθαύριο, Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, στις 7 μ.μ. με μέγα πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού.

Στις 8:45 μ.μ. θα γίνει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τους δρόμους Βόλου – Βασ. Κωνσταντίνου – Κεντρική Πλατεία (Βασ. Κωνσταντίνου αντίθετα) – Μυρμιδόνων – Αχιλλέως – Βόλου.

Θα υπάρχει γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των οικιών από το μεσημέρι της 25ης μέχρι και τη δύση της 28ης Οκτωβρίου.

Η πόλη και τα δημόσια καταστήματα θα είναι φωταγωγημένα.

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 στις 7:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα στις 7.30 π.μ. και η Φιλαρμονική του δήμου θα περάσει στους δρόμους της πόλης παίζοντας τον εωθινό.

Στις 10:00 π.μ. θα γίνει η παράταξη έξω από το Μητροπολιτικό Ναό των Στρατιωτικών Τμημάτων και των Σχολείων πρέπει να έχει τελειώσει.

Στις 10:30 π.μ. θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Μετά την εκπόνηση του πανηγυρικού θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση.

Στην παρέλαση παίρνουν μέρος το Ειδικό Σχολείο & Σύλλογος ΑμεΑ Αλμυρού «ΣΤΟΡΓΗ», το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το 3ο Δημοτικό Σχολείο,το 4ο Δημοτικό Σχολείο, το 5ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο, το ΕΠΑΛ, τοΛύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού),ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού) και το Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Στις 11.45 π.μ. θα ακολουθήσουν ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία.

Μετά την παρέλαση θα πραγματοποιηθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου