ΑΛΜΥΡΟΣ

Νέο συμβούλιο στους επαγγελματοβιοτέχνες

νέο-συμβούλιο-στους-επαγγελματοβιοτ-686086

Ο Κώστας Πανταζώνας ο καινούργιος πρόεδρος

Νέος πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού αναδείχτηκε ο Κώστας Πανταζώνας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης συγκροτήθηκε σε Σώμα την Πέμπτη.

Αναλυτικά αντιπρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος αναδείχτηκε η Μίνα Τέλκη, αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού ο Γεώργιος Τσιάμης, γραμματέας ο Αθανάσιος Χατζηκυριάκος, ταμίας ο Χρυσόστομος Ρουσόπουλος και μέλη οι Καλλιόπη Διαμαντένια, Άγγελος Ψύλλος, Ευγενία Τσούγκρα, Κωνσταντίνος Πατσιαβός και Δημήτρη Χρήστου.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη προσήλθαν στην κάλπη και ψήφισαν 143 επαγγελματοβιοτέχνες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, η Διαμαντένια Καλλιόπη (Καλλί) έλαβε 51 ψήφους, ο Πανταζώνας Κωστας 76 ψήφους, ο Ρουσόπουλος Χρυσόστομος 43 ψήφους, η Τέλκη Ασημώ Μίνα 64 ψήφους και η Ευγενία Τσούγκρα 29 ψήφους.

Για το Βιοτεχνικό Τμήμα ο Πατσιαβός Κωνσταντίνος έλαβε 10 ψήφους, ο Τσιάμης Γεώργιος 20 ψήφους, ο Χατζηκυριάκος Αθανάσιος 14 ψήφους, ο Χρήστου Δημήτριος 11 ψήφους και ο Ψύλλος Αγγελος 15 ψήφους.

Για αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας η Διαμαντένια Καλλιόπη (Καλλί) έλαβε 79 ψήφους, ο Μπούντης Παναγιώτης 85 ψήφους, ο Πανταζώνας Κώστας 103 ψήφους, η Τέλκη Ασημώ Μίνα 95 ψήφους και ο Χρήστος Δημητρίου 53 ψήφους.

Οι στόχοι της νέας Διοίκησης

Την αποκατάσταση της καταρρακωμένης αξιοπρέπειας των επαγγελματιών θα διεκδικήσει το καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Μπανταζώνας είπε ότι «οι εναπομείναντες επαγγελματίες θα αγωνιστούμε για να διατηρήσουμε τις δουλειές μας και να πάρουμε τη ζωή που μας έκλεψαν πίσω».

Η Διοίκηση θα δώσει μάχη για να υψώσει αναχώματα σε όλες τις αποτυχημένες πολιτικές, που εφαρμόζονται μέχρι και σήμερα και θα απαιτήσει να εφαρμοστούν τα μέτρα που έδειξε η εμπειρία των τελευταίων χρόνων ότι χρειάζονται.

«Η μικρομεσαία επιχείρηση είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και ο ουσιαστικός πυλώνας στην πραγματική οικονομία της χώρας. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς αυτή, αύξηση ΑΕΠ και μείωση ανεργίας» ανέφερε.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες χρειάζονται επανέναρξη του εμπορίου, καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού, μείωση της φορολογίας, μείωση του ΦΠΑ.

Βιώνουν καθημερινά την απογοήτευση. «Η καθημερινότητα είναι αδιέξοδη. Τα καταστήματα επιβιώνουν σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον. Οι τζίροι είναι μικροί έως ανύπαρκτοι και δεν επαρκούν για να σηκώσουν το σύνολο της εμπορικής αγοράς του Αλμυρού.

Η υφιστάμενη κατάσταση κάθε μέρα επιδεινώνεται χωρίς να διαφαίνεται καμία προοπτική ότι σε κάποια στιγμή η πραγματική οικονομία θα πάρει επιτέλους μπροστά» συμπλήρωσε ο ίδιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου