ΑΛΜΥΡΟΣ

Σειρά δράσεων για το Σχολικό Αθλητισμό

σειρά-δράσεων-για-το-σχολικό-αθλητισμ-686097

Στο 1 ο ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού στις 3 Οκτωβρίου

Ποικίλες δράσεις μοιρασμένες σε προγράμματα πραγματοποίησε με αφορμή τον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στις 3 Οκτωβρίου 2016, το 1ο ΕΠΑ. Λ Αλμυρού.

Η Διεύθυνση του Σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο γυμναστής του σχολείου Αθανάσιος Φλεβάρης χώρισαν τη μέρα σε ενότητες, κατά τις οποίες όλοι οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές του σχολείου συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες.

Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση του σχολείου, αρχικά, ή πρώτη τάξη παρακολούθησε μαθήματα αυτοάμυνας στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου απο την σχολή Dojo Μαχητές και τον δάσκαλο Λεωνίδα Αντώνη με την βοήθεια του μαθητή Ηλία Ζάχο.

Ακολούθησε παρουσίαση προγράμματος πιλάτες και γιόγκα από τις γυμνάστριες Έφη Τσακαλομάτη και Χάιδω Καραπτσιά αντίστοιχα με την συμμετοχή πολλών μαθητριών.

Ταυτόχρονα, στην αυλή του σχολείου οι μαθητές της Β” και Γ’ τάξης (σε μικτές ομάδες αγοριών και κοριτσιών) ασχολήθηκαν με αθλοπαιδιές ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ.

Μια άλλη ομάδα παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς με τους εκπαιδευτικούς Παναγιώτη Σακομήτρο και Μαρίνα Λέτσιου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το ειδικό σχολείο που παρουσίασε ρυθμική γυμναστική με κορδέλες, παιχνίδι πιγκ-πογκ, μπάσκετ και αγώνα ταχύτητας με αναπηρικό αμαξίδιο.

Αργότερα, στη βιβλιοθήκη του σχολείου με επικεφαλής την εκπαιδευτικό Μαρία Τσούγκρα και σε συνεργασία με το τμήμα βρεφονηπιοκομίας οι μαθητές ζωγράφισαν αφίσες, πανό και κολάζ με σχετικό περιεχόμενο για την ημέρα, οι οποίες αναρτήθηκαν σε χώρους του σχολείου.

Τέλος, παρακολούθησαν στο αμφιθέατρο του σχολείου όλοι οι μαθητές την ταινία «Hurricane Season ”. Την ταινία επέλεξαν ειδικά γι’ αυτή τη μέρα οι εκπαιδευτικοί Ευστάθιος Λυκίδης και Βασιλική Αρχοντή.

«Ήταν μια μέρα ξεχωριστή για μας και τους μαθητές μας από κάθε άποψη: πραγματοποιήθηκαν ποικίλες και πρωτότυπες δραστηριότητες και διαπιστώσαμε ότι η διαφορετικότητα δεν αποκλείει κανέναν από όλες τις μορφές αθλητισμού, επίσης μας έδωσε ένα αισιόδοξο και θετικό παράδειγμα για τη ζωή» αναφέρει η Διεύθυνση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου