ΑΛΜΥΡΟΣ

Οι προτάσεις της Ν.Δ για τη Συμφωνία Αλήθειας στον πρωτογενή τομέα παρουσιάστηκαν στον Αλμυρό

οι-προτάσεις-της-ν-δ-για-τη-συμφωνία-αλή-691216

Tις 10+1 προτάσεις για τα αγροτικά ζητήματα με κυρίαρχα το φορολογικό και το ασφαλιστικό παρουσίασε χθες στον Αλμυρό σε πολιτική εκδήλωση πολυμελές κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Γραμματέα του Κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη.

Στο κατάμεστο από κόσμο μέσα και έξω Εργατικό Κέντρο Αλμυρού, όπου πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση, τις προτάσεις παρουσίασε αντιπροσωπεία των αγροτών, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, καθώς και ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρης Μελάς, ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων Ν.Δ, Κώστας Μπαγινέτας, ο Σύμβουλος σε θέματα Αγροτικών Συνεταιρισμών, Χρήστος Γιαννακάκης.

Η συζήτηση εξελίχτηκε σε ένα ζωντανό διάλογο μεταξύ αγροτών και κτηνοτρόφων, με το κλιμάκιο των στελεχών της Ν.Δ, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ενώ οι παραβρισκόμενοι, αγρότες – κτηνοτρόφοι και αγροτοσυνεταιριστές, κλήθηκαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου, στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης αυτών στο πρόγραμμα του κόμματος για τον πρωτογενή τομέα.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από το βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ Χρήστο Μπουκώρο που υπογράμμισε ότι η εκδήλωση στον Αλμυρό καταδεικνύει την πολιτική επιλογή της ηγεσίας της Ν.Δ και του Κυριάκου Μητσοτάκη να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας, ως ένας από τους βασικούς πυλώνες που θα συμβάλει για να βγει η χώρα από την κρίση.

«Η ΝΔ έχει ιστορικούς δεσμούς με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και σήμερα πρωτοστατεί στην αξιοποίησή τους για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας και είναι σε διαρκή διάλογο μαζί τους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος.

Το βασικό κορμό της στόχευσης των προτάσεων που έχει εκπονήσει η Ν.Δ για τον πρωτογενή τομέα παρουσίασε ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τόσο για την πολιτική της στον αγροτικό τομέα, όσο και για τις επιδόσεις της σε όλους τους τομείς.

«Η ΝΔ θεωρεί ότι θεμελιώδης επιδίωξη στο κοινωνικό Κράτος δικαίου είναι οι πολίτες να συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους στα φορολογικά βάρη. Η ανερμάτιστη και ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδείνωσε την κατάσταση στην οικονομία. Είναι η πιο τοξική Κυβέρνηση που πέρασε από τη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης που εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ν.Δ σύντομα θα κληθεί να πάρει το τιμόνι της χώρας. Έσπευσε, ωστόσο, να επισημάνει ότι αυτό «που μας ενδιαφέρει είναι, όχι να είμαστε ευχάριστοι, αλλά χρήσιμοι στη χώρα» για να επισημάνει επίσης ότι «η Συμφωνία Αλήθειας που παρουσίασε πρόσφατα στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και που εδράζεται στο πλαίσιο λιγότεροι φόροι, τολμηρές μεταρρυθμίσεις, προσέλκυση επενδύσεων και θεσμικό πλαίσιο που θα διευκολύνει τη λειτουργία της αγοράς».

Επίθεση στην Κυβέρνηση για την υπερφολόγηση αγροτών και κτηνοτρόφων εξαπέλυσε και ο Τομεάρχης φορολογικών Υποθέσεων βουλευτής Ημαθίας Απ. Βεσυρόπουλος, που παρουσίασε τις προτάσεις της Ν.Δ., όσον αφορά το φορολογικό στον πρωτογενή τομέα, ενώ ο κ. Βασίλης Οικονόμου ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος για το ασφαλιστικό και τη διατήρηση του ΟΓΑ ως αυτοτελούς ασφαλιστικού φορέα.

Εκ μέρους των αγροτών, το λόγο πήραν και μίλησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Α.Σ Βόλου Ν. Πρίντζος, που ζήτησε εθνικό σχέδιο δράσης πριν αφανιστεί ο αγροκτηνοτροφικός κόσμος, μιλώντας κυρίως για τα προβλήματα που υφίστανται, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και της υπερφορολόγησης, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα» Γ. Κίτσιος, που αναφέρθηκε επίσης στην υπερφορολόγηση και στην επιβολή του ΕΦΚ στο κρασί, εκπρόσωπος του Αγροτικού Γυναικείου Συνεταιρισμού Πτελεού, που ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για να σταματήσει η υψηλή υπερφορολόγηση, αλλά και να υπάρξει μνεία για τις αγρότισσες μάνες με ΑμεΑ, οι αγροτοσυνδικαλιστές Αργ. Μποντός και Δημ. Νανάς, που έθεσαν μία σειρά από ζητήματα για να συμπεριληφθούν στην ατζέντα του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας κ.α.

Οι βασικές προτάσεις

Οι βασικές προτάσεις της ΝΔ για τα αγροτικά ζητήματα προβλέπουν μεταξύ άλλων τη διατήρηση της αυτονομίας του Ο.Γ.Α. στο πλαίσιο της πρότασης για 3 Ασφαλιστικά Ταμεία (μισθωτών, ελευθέρων επαγγελματιών-αυτοαπασχολουμένων και αγροτών), τη διατήρηση του συντελεστή φόρου εισοδήματος στο 13%, το στενότερο ορισμό των κατ’ επάγγελμα αγροτών, εντός των ορίων που θέτει το κοινοτικό κεκτημένο, την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί, την ταχύτερη καταβολή ενισχύσεων και αποζημιώσεων μέσα από την απλούστευση διαδικασιών και την ταχύτερη επιστροφή Φ.Π.Α. στους αγρότες, μέσα από τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας. Επίσης, την ενίσχυση των εσόδων του Ο.Γ.Α. με την εφαρμογή των συμψηφισμών οφειλομένων εισφορών με τις κοινοτικές επιδοτήσεις, ώστε να αποτραπεί η υπέρμετρη αύξηση των εισφορών, τον πλήρη διαχωρισμό μεταξύ συντάξεων και πρόνοιας κ.α.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου