ΑΛΜΥΡΟΣ

Ικανοποίηση στον Αλμυρό

ικανοποίηση-στον-αλμυρό-692339

Δύο μεγάλα έργα παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης

Διάχυτη ικανοποίηση άφησε στη δημοτική αρχή Αλμυρού η επίσκεψη στο Βόλο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Γιώργου Δέδε συνοδευόμενου από την υφυπουργό Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Τα έργα ύψους 800.000 ευρώ που ανακοινώθηκαν ότι θα υλοποιηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης ευχαριστεί ιδιαίτερα την υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και κινήθηκε άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής.

Ο δήμος επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα πολλές φορές στο παρελθόν και μάλιστα το Μάιο του 2016 θρήνησε και νεκρό.

Οι ζημιές στην αγροτική οδοποιία σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο είναι μεγάλες. «Τώρα ένα σημαντικό κομμάτι αυτών θα αποκατασταθεί» εξήγησε ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης.

Η δημοτική αρχή ενημερώθηκε παράλληλα με μεγάλη ικανοποίηση και για την επέκταση του Νηπιαγωγείου Σούρπης. Ενα χρόνιο αίτημα του δήμου παίρνει το δρόμο για ικανοποίηση.

«Σαν δήμος Αλμυρού πήραμε δύο σημαντικά έργα, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο Νηπιαγωγείο περισσότερα από 40 προνήπια και νήπια κάνουν μάθημα στη μία και μοναδική αίθουσα που υπάρχει, καθώς ο χώρος είναι ασφυκτικός και δεν υπάρχει η πολυτέλεια χωρισμού τμημάτων.

Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι μόλις 75 τετραγωνικά μέτρα. Η αίθουσα της διδασκαλίας 35 τετραγωνικά.

Επί χρόνια -από ιδρύσεως ακόμη του Νηπιαγωγείου- υπήρχε το πρόβλημα της έλλειψης επάρκειας χώρων.

Η δεύτερη τουαλέτα στο Σχολείο για τη διάκριση των φύλων έχει φτιαχτεί πρόχειρα στην κουζίνα.

Η τοπική κοινωνία ζητούσε την επέκταση.

Με το έργο το Νηπιαγωγείο θα πληροί σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας. Η μελέτη του είναι έτοιμη. Η συνδιδασκαλία (καθώς το Σχολείο είναι διθέσιο) θα σταματήσει, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, θα υπάρχει ελευθερία κινήσεων.

Το Σχολείο θα έχει ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες και ειδικά προσαρμοσμένους χώρους υγιεινής, αποθηκευτικούς χώρους.

Το υπάρχον κτίριο κρίνεται ακατάλληλο. Δεν πληροί τις προδιαγραφές ούτε για την προστασία από σεισμό παρά το γεγονός ότι ο Αλμυρός κουβαλά τραυματική εμπειρία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου