ΑΛΜΥΡΟΣ

Καρέ – καρέ το επεισόδιο με τον νταή οδηγό στον Αλμυρό

καρέ-καρέ-το-επεισόδιο-με-τον-νταή-οδ-699396

Οκτώ μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον νταή Αλμυριώτη οδηγό, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα δεν δίστασε ακόμη και να χτυπήσει 49χρονη συγχωριανή του με αφορμή ένα προσπέρασμα στην οδήγηση.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 53χρονο για εξύβριση, απειλή και απλή σωματική βλάβη και αθώο για την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας λόγω αμφιβολιών. Επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Στο ακροατήριο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου εκτυλίχθηκε καρέ – καρέ το απίστευτο σκηνικό. Η 49χρονη περιέγραψε στο Δικαστήριο ότι το επίμαχο απόγευμα είδε έναν οδηγό να την προσπερνά, να τις κάνεις χειρονομίες, να της κλείνει το δρόμο, να κάνει μπροστά της ελιγμούς και να την εξαναγκάζει να σταματά την οδήγηση από ταραχή.

Ενημέρωσε ότι όταν έφτασε στην πλατεία της Βρύναινας ζήτησε να ενημερωθεί σε ποιόν ανήκε το αυτοκίνητο, διότι φοβήθηκε για τη ζωή της, σκεπτόμενοι μήπως κάποιος ήθελε να της κάνει κακό. Δεν μπορούσε να φανταστεί για ποιο λόγο είχε ζήσει όλη αυτήν την τρομοκρατία.

Εμαθε για τον οδηγό του επίμαχου αυτοκινήτου που ήταν συγχωριανός της και τον αναζήτησε στο σπίτι του, προκειμένου να του ζητήσει εξηγήσεις. Είπε ότι τον βρήκε στην αυλή και πως όταν του απηύθυνε το λόγο εκείνος άρχισε να φωνάζει, να εξυβρίζει, ενώ αποπειράθηκε να ανοίξει και το φερμουάρ του παντελονιού του με χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Η 49χρονη είπε ότι επειδή είχε μαζί της την ανήλικη κόρη της αμέσως κατευθύνθηκε να την απομακρύνει και να τη βάλει στο αυτοκίνητο, όμως τότε ο κατηγορούμενος την άρπαξε από τα μαλλιά και άρχισε να την χτυπά.

Στο Δικαστήριο μάρτυρας, αναφέρθηκε στο επεισόδιο έξω στην αυλή και υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος τελούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Επιβεβαίωσε την ένταση του σκηνικού, ωστόσο επειδή παρακολουθούσε από απόσταση δεν ήταν σε θέση να πει και για την προσβολή της γενετήριας αξιοπρέπειας.

Ο 53χρονος από την πλευρά του τα αρνήθηκε όλα. Είπε ότι βιαζόταν στην οδήγηση, διότι είχε τον πατέρα του άρρωστο και έπρεπε να τον πάει στο Νοσοκομείο. Ισχυρίστηκε ότι με την 49χρονη ήταν γνωστοί και όταν την προσπέρασε με το αυτοκίνητο εκείνη παρεξήγησε τον χαιρετισμό του.

Υποστήριξε ότι η μηνύτρια όταν τον επισκέφθηκε στο σπίτι του, του επιτέθηκε και τότε μόνο εκείνος την εξύβρισε. Για τα τραύματα που εκείνη έφερε σε διάφορα σημεία στο σώμα της είπε ότι αυτά προκλήθηκαν επειδή εκείνος αμύνθηκε και την έπιασε από τα χέρια για να της ζητήσει να φύγει.

Τελικά το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες, πλην αυτής της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψε ότι ο 53χρονος προχώρησε σε επίδειξη των γεννητικών του οργάνων.

Ο καταδικασθείς, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, κατέθεσε χθες μήνυση κατά της 49χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού για απειλή, εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου