ΑΛΜΥΡΟΣ

Θρήνος δίχως τέλος στον Πτελεό

θρήνος-δίχως-τέλος-στον-πτελεό-712465

Σε κλίμα ανείπωτης οδύνης κηδεύτηκε χθες το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πτελεού ο 57χρονος αλλοδαπός εργάτης, Ιβάν Ιβάνοφ, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο στην τραγωδία της περασμένης Τρίτης στο ελαιοτριβείο του Μιχάλη Σιαμανίκου, που επίσης σκοτώθηκε.

Τραγική φιγούρα ανάμεσα στο πλήθος κόσμου η σύζυγος του άτυχου άνδρα, η οικογένειά του που ήταν απαρηγόρητη για τον ξαφνικό χαμό.

Ο 57χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καθαρίσει πολλές φορές στο παρελθόν τη δεξαμενή. Δεν επρόκειτο για μία καινούργια διαδικασία στην εργασία του το απόγευμα του δυστυχήματος.

Κανένας δεν θα περίμενε ποτέ την τραγική εξέλιξη. Δίπλα στην οικογένεια τις δύσκολες αυτές ώρες βρέθηκε πλήθος κόσμου για να συλλυπηθεί.

Ο άτυχος άνδρας διέμενε χρόνια στον Πτελεό με τη σύζυγό του. Εργαζόταν επί σειρά ετών στο ελαιουργείο. Ηταν γνωστός στο χωριό, ιδιαίτερα εργατικός, ήσυχος.

Τρίτη μέρα μετά το σοκαριστικό δυστύχημα ο Πτελεός ήταν τυλιγμένος σε βαρύ πένθος. Δύο άνθρωποι έχασαν της ζωή τους στη δεξαμενή του ελαιουργείου που είχε μετατραπεί σε θάλαμο δηλητηριωδών αερίων.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο άτυχος 57χρονος κατέβηκε για να την καθαρίσει. Ο εργοδότης του έτρεξε για να τον βοηθήσει μάταια όμως καθώς έπεσε λιπόθυμος. Πέντε συνολικά άτομα εγκλωβίστηκαν στη δεξαμενή- φονιά.

Το χωριό δεν μπορεί να συνέλθει από το ισχυρό σοκ. Συλλυπούνταν την οικογένεια του εργάτη, προσπαθούσαν να της συμπαρασταθούν. Εχασε τον άνθρωπό της εντελώς απρόσμενα και άδικα.

Την ίδια στιγμή η προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος με δύο νεκρούς συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Η έρευνα εκτιμάται ότι θα συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η λήψη των καταθέσεων και να βγάλει και το πόρισμά της η Επιθεώρηση Εργασίας.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου