ΑΛΜΥΡΟΣ

Επικίνδυνες ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού

επικίνδυνες-ελλείψεις-στο-κέντρο-υγε-713199

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας επισημαίνοντας, για πολλοστή φορά, τις επικίνδυνες και απαράδεκτες ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού καθώς και στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας.

Η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας αναφέρει τα εξής: «Οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας έχουν επισημανθεί κατ’ επανάληψη προς το Υπουργείο, τόσο από σχετικές ερωτήσεις που έχω καταθέσει όσο και από τις συνεχείς οχλήσεις των τοπικών υπηρεσιακών παραγόντων προς τους αρμόδιους φορείς. Εντούτοις, ο υπουργός υγείας δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα από τα προβλήματα. Ο κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές ελλοχεύει καθημερινά.

Τραγικό παράδειγμα ελλιπούς στελέχωσης σε προσωπικό αποτελεί το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου σε εργατικό ατύχημα, πρόσφατα στον Πτελεό, χάθηκαν δύο άνθρωποι. Οι αρμόδιοι του Κέντρου Υγείας σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου μετά τα τραγικά γεγονότα αναζητούσαν για πολλή ώρα οδηγό προκειμένου να κινηθεί το ασθενοφόρο προς τον τόπο του συμβάντος. Στην απογευματινή βάρδια, διάστημα κατά το οποίο συνέβη το τραγικό περιστατικό με απολογισμό δύο νεκρούς και τρείς τραυματίες, το Κ.Υ Αλμυρού δεν διαθέτει οδηγό ασθενοφόρου. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα Κέντρο Υγείας που καλύπτει μια τεράστια γεωγραφική περιοχή αφού πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους της χώρας. Το ίδιο Κέντρο Υγείας καλύπτει τις ανάγκες διακομιδής των περίπου 25000 μονίμων κατοίκων, μεγάλων βιομηχανικών μονάδων, λιμανιών καθώς και πολλές δεκάδες χιλιόμετρα εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στις ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρων και στην κακή κατάσταση των οχημάτων των Κ.Υ. της Μαγνησίας και ιδιαίτερα του Αλμυρού, της Σκιάθου και της Ζαγοράς, έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενες παρεμβάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η ηγεσία του υπουργείου υγείας σχεδόν δύο χρόνια αδυνατεί να επιλύσει τα φλέγοντα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας που καταρρέει στο Νομό Μαγνησίας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Πόσα θύματα πρέπει να θρηνήσουμε προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε οδηγούς και ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας;» καταλήγει η ερώτηση του Χρήστου Μπουκώρου προς τον Υπουργό Υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου