ΑΛΜΥΡΟΣ

Ψυχοκοινωνική στήριξη σε παιδιά

ψυχοκοινωνική-στήριξη-σε-παιδιά-784028

Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης των παιδιών θα υλοποιήσει ο δήμος Αλμυρού ως συνοδευτικά μέτρα στο πλαίσιο του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, στις 6 το απόγευμα, οπότε το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση της κοινωνικής σύμπραξης Μαγνησίας/Σποράδων με επικεφαλής το δήμο Βόλου για την υλοποίηση των συνοδευτικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα έχουν γίνει πέντε διανομές τροφίμων στον Αλμυρό, όπου οι ωφελούμενοι αριθμούν 237. Οι διανομές αφορούσαν σε ρύζι, μακαρόνια, φακές, φασόλια, λάδι, λάχανο, φέτα, είδη καθαριότητας, βρεφικές πάνες, βρεφικά γάλατα, πελτέ.

Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015, αλλά η πρώτη διανομή έγινε παραμονές Χριστουγέννων. Τον Ιούνιο έγινε η τελευταία προσφορά προϊόντων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η επόμενη προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο.

Η νέα σύμβαση, εκτός από τα τρόφιμα και είδη προσωπικής καθαριότητας περιλαμβάνει και τα συνοδευτικά μέτρα, όπως υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης παιδιών σε ατομικό επίπεδο, επίπεδο οικογένειας ή και σε μονήρη άτομα, διατροφικές συμβουλές και συμβουλές υγιεινής διατροφής, συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού, λογιστική υποστήριξη –συμβουλευτική κ.α.

Το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει για την υλοποίηση δύο συνοδευτικών μέτρων. Ο προϋπολογισμός του για την υλοποίηση του προγράμματος το 2016 είναι 6.500 ευρώ.

Πάντως, το πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες, τρέχει με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Η τελευταία διανομή αφορούσε το τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Αλλα θέματα

Το Σώμα θα κληθεί να καθορίσει τις ειδικότητες για την πρόσληψη δύο ατόμων με 8μηνης διάρκειας απασχόληση, ενώ η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ενημέρωση για την υποστελέχωση- υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Αλμυρού.

Μεταξύ άλλων, το συμβούλιο θα διατυπώσει απόψεις για τους μορφολογικούς κανόνες δόμησης, θα αναμορφώσει τον προϋπολογισμό του δήμου για το οικονομικό έτος 2016, θα κατανείμει πιστώσεις στις Σχολικές Επιτροπές.

Το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει την επικαιροποίηση της πράξης «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων οικισμού Αμαλιάπολης, την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης για το έργο μεταξύ του δημου Αλμυρού και της ΔΕΥΑ Αλμυρού, ενώ θα συζητήσει για την πρόταση στο πρόγραμμα Life για τη δημιουργία ενεργειακού παρατηρητηρίου.

Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει ακόμη τον καθορισμό δυναμικότητας της δομής για την δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής έτους 2016-2017, την τροποποίηση της απόφασης για τα τροφεία, τα δίδακτρα του δημοτικού Ωδείου κ.α.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου