ΑΛΜΥΡΟΣ

Ακόμη περιμένουν αποκατάσταση της γέφυρας στο Αϊδίνι

ακόμη-περιμένουν-αποκατάσταση-της-γέ-791870

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής Αϊδινίου, οι οποίοι περιμένουν ακόμη, τρεις μήνες μετά τη θεομηνία που έπληξε τη συγκεκριμένη περιοχή, να αποκατασταθεί η γέφυρα, πριν θρηνήσουν ανθρώπινα θύματα.

Η θεομηνία της 21η Μαΐου έπληξε την περιοχή του Αϊδινίου, στο δρόμο Βόλου – Αλμυρού, δίπλα από το χείμαρρο, αλλά το πρόβλημα δεν έχει αποκατασταθεί.

Στο συγκεκριμένο σημείο λόγω της πλημμύρας, παρασύρθηκε η προστατευτική μπάρα και σχεδόν ένα μέτρο από το δρόμο. Κάτοικοι τρέμουν για πιθανό ατύχημα αν στο επικίνδυνο σημείο διασταυρωθούν αυτοκίνητο με φορτηγό και ζητούν επειγόντως την παρέμβαση των αρμοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση και η διάρκεια της βροχόπτωσης που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν δύο χείμαρροι. Η στάθμη του νερού, σημείωσε ρεκόρ 20ετίας, καθώς ξεπέρασε ακόμη και τη γέφυρα -ύψους 15 μέτρων- στον χείμαρρο Ξεριά, διακόπτοντας την κυκλοφορία στην εθνική οδό Βόλου – Αλμυρού.

Φόβοι για ενδεχόμενη κατάρρευση της γέφυρας, οδήγησαν στην εκκένωση έξι παρόχθιων σπιτιών. Οι ένοικοι ξημέρωσαν σε σπίτια φίλων. Από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου, έσπασε το τοιχίο στο Κοιμητήριο Αϊδινίου. Το κοιμητήριο πλημμύρισε, προκλήθηκαν ζημιές σε δύο μνημεία, ενώ ζημιές υπέστη και ο ιστορικός ναός του Αγίου Χαραλάμπους.

Ανυπολόγιστες ζημιές σημειώθηκαν σε αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ αποκολλήθηκε μέχρι και η άσφαλτος από το οδόστρωμα. Τα προβλήματα, δυστυχώς, παραμένουν και οι κάτοικοι της περιοχής του Αϊδινίου ζητούν την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στη γέφυρα, πριν χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου