ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανοίγει τις πύλες το παζάρι Αλμυρού

ανοίγει-τις-πύλες-το-παζάρι-αλμυρού-794435

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο κοινό το παζάρι του Αλμυρού, ανήμερα της εορτής της Παναγίας Ξενιάς και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου, φιλοδοξώντας να προσελκύσει, για μια ακόμη χρονιά, το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα αλλά και ευρύτερα.

Στο μεταξύ, έχουν εκμισθωθεί τα 550 περίπτερα, ενώ υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς των επαγγελματιών, οι οποίοι προέρχονται από Ζάκυνθο μέχρι Μυτιλήνη και από την Κομοτηνή μέχρι την Κρήτη, γεγονός που αποδεικνύει την πολύ μεγάλη απήχηση του παζαριού, σε πανελλαδική κλίμακα.

Θεσμός με ιστορία πολλών ετών είναι το παζάρι, το οποίο εκτιμάται ότι θα αποφέρει έσοδα ύψους 250.000 ευρώ περίπου, στο δήμο Αλμυρού, ενώ με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης, επισημαίνει ότι «είναι έθιμο στον Αλμυρό, υπάρχει πληρότητα σε όλες τις παράγκες και πάρα πολλοί οι οποίοι επισκέπτονται τον Αλμυρό επί σειρά ετών, έχουν ξανάρθει και πάλι φέτος».

Ο δήμαρχος Αλμυρού επισημαίνει παράλληλα ότι η κίνηση είναι κάθε χρόνο σταθερή και μεταφράζεται σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι κατά παράδοση επισκέπτονται το παζάρι, είτε για να προμηθευτούν είδη ένδυσης, είδη σπιτιού και πολλά ακόμη, είτε για να διασκεδάσουν στο λούνα παρκ, είτε για να γευτούν ντόπιες λιχουδιές στα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν στο χώρο του παζαριού.

Οι προετοιμασίες ξεκινούν τουλάχιστον ένα μήνα πριν, προκειμένου να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι δημοπρασίες για το στήσιμο του λούνα παρκ, για την εκμίσθωση των παραγκών, για την εγκατάσταση ηλεκτρικού ρεύματος και για τη διευθέτηση, γενικότερα, όλων των επιμέρους λεπτομερειών, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα πριν την επίσημη πρώτη.

Προτεραιότητα αποτελεί, εξάλλου, για το δήμο Αλμυρού, η διατήρηση του θεσμού, που είναι σύμφυτος με την ιστορική διαδρομή και την εμπορική εξέλιξη του Αλμυρού, και παραμένει αναλλοίωτος μέχρι σήμερα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου