ΑΛΜΥΡΟΣ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το παζάρι Αλμυρού

πυρετώδεις-προετοιμασίες-για-το-παζά-798539

Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από κάθε γωνιά της Ελλάδας για το παζάρι του Αλμυρού, το οποίο ανοίγει τις πύλες του, κατά παράδοση, στις 23 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα.

Οπως ανέφερε ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μέχρι στιγμής έχουν ενοικιαστεί τα 520 περίπτερα, από τα 580, περίπου, που θα λειτουργήσουν φέτος, γεγονός ιδιαίτερα ικανοποιητικό για το δήμο Αλμυρού, ο οποίος αποκόμισε, σημειωτέον, έσοδα ύψους 220.000 – 230.000 ευρώ από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση.

Η εμποροπανήγυρη του Αλμυρού είναι από τις μεγαλύτερες που διοργανώνονται στην ευρύτερη περιοχή και αναμένεται ότι θα προσελκύσει και φέτος πλήθος κόσμου από ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα. Αποτελεί, άλλωστε, θεσμό για την ευρύτερη περιοχή, τη Μαγνησία, αλλά και την Κεντρική Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Αλμυρού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολύ μεγάλη ανταπόκριση των επαγγελματιών, οι οποίοι προέρχονται από Ζάκυνθο μέχρι Μυτιλήνη και από την Κομοτηνή μέχρι την Κρήτη, τονίζοντας παράλληλα την πολύ μεγάλη απήχηση του παζαριού, σε πανελλαδική κλίμακα.

Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, με δεδομένη την προσέλευση του κόσμου, που κατά παράδοση ξεπερνά τις 5.000 άτομα σε καθημερινή βάση.

Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές ενοικίασης των περιπτέρων μειώθηκαν φέτος κατά 12%, καθώς η δημοτική αρχή Αλμυρού έδειξε κατανόηση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες.

Στην πρώτη ζώνη του παζαριού η τιμή για τα περίπτερα ορίστηκε στα 398,30 ευρώ, στη β’ ζώνη στα 327,36 ευρώ, στη γ’ 204,62 ευρώ και στη δ’ ζώνη στα 272,80 ευρώ.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή έχει φέρει σε πέρας όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για λειτουργία της εμποροπανήγυρης, που θα «φιλοξενηθεί» και φέτος στη θέση Πλατάνια και όλοι εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα πριν δοθεί το σήμα εκκίνησης.

Η εμποροπανήγυρη του Αλμυρού είναι μια από τις παλαιότερες διοργανώσεις της Μαγνησίας, η οποία αναζητά την αφετηρία της στο πέρασμα του χρόνου, και διατηρείται αναλλοίωτη μέχρι σήμερα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου