ΑΛΜΥΡΟΣ

Μοχλός ανάπτυξης οι Νηές

μοχλός-ανάπτυξης-οι-νηές-799260

Υπέρμαχος της τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Αλμυρού με επίκεντρο την επένδυση στις Νηές δηλώνει ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, τονίζοντας παράλληλα ότι ανοίγουν προοπτικές ενδυνάμωσης της τοπικής οικονομίας.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επεσήμανε ότι ο δήμος Αλμυρού διαθέτει μέτωπο παράκτιων περιοχών που εκτείνεται σε μήκος 124 χιλιομέτρων, οι οποίες διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών. Ο ίδιος επεσήμανε, ωστόσο, ότι «δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο επιθυμητό αποτέλεσμα, σε ό,τι αφορά το τουριστικό σκέλος και τη δημιουργία υποδομών υψηλών προδιαγραφών».

Στο μεταξύ, οι προσπάθειες συνεχίζονται, ενώ όπως σημειώνει ο κ. Εσερίδης «ευελπιστούμε ότι θα αρχίσει η κατασκευή της μεγάλης τουριστικής επένδυσης στις Νηές, και πιστεύω ότι θα δώσει το έναυσμα για τη δημιουργία ακόμη περισσότερων ξενοδοχείων και στην Αμαλιάπολη και στον Αγιο Δημήτριο και στο Αχίλλειο και στον Πτελεό».

Πάγια θέση του δημάρχου Αλμυρού είναι ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα δώσει ώθηση στην περιοχή και θα ενισχύσει δεόντως το πεδίο της τουριστικής προβολής, στο σύνολό της, καθώς «δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από άλλες περιοχές» όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις υποδομές που ενισχύουν την ανάπτυξη, ο κ. Εσερίδης αναφέρθηκε στο έργο αποχέτευσης της Αμαλιάπολης, τονίζοντας ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό», ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι θα λύσει πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων μήκους 7,3 km στον παραθαλάσσιο οικισμό, ενός αντλιοστασίου και στην κατασκευή εξωτερικού αγωγού μήκους 8,1 km μεταφοράς των λυμάτων από τον οικισμό μέχρι το σημείο σύνδεσής του με τον υπό κατασκευή αγωγό μεταφοράς των λυμάτων Σούρπης – Αγίας Τριάδας, με τελικό αποδέκτη την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αλμυρού.

Στόχος του έργου είναι η επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος διαχείρισης των αστικών λυμάτων του οικισμού της Αμαλιάπολης, με θετικές επιπτώσεις στην προστασία της δημόσιας υγείας (ύδατα κολύμβησης) και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης του Παγασητικού Κόλπου. Δικαιούχος του έργου είναι ο δήμος Αλμυρού, ενώ κύριος του έργου και Φορέας Λειτουργίας του είναι η ΔΕΥΑ Αλμυρού.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Εσερίδης εξίσου σημαντικός στόχος είναι η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Ευξεινούπολη, υπενθυμίζοντας ότι ο δήμος Αλμυρού είναι τέταρτος στην Ελλάδα με 1.600 χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας. «Οπως αντιλαμβάνεστε, τόνισε ο ίδιος, είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε και γι’ αυτό το λόγο ζητάμε τη χρηματοδότηση των έργων αυτών, τα οποία θα αποβούν προς όφελος των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα γενικότερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου